Agenda del Penedès

Altres

XII JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA DE SUBIRATS

Subirats | Centre Agrícola Sant Pau d’Ordal | 20-01-2023 19:30 h. fins 26-01-2023

XII JORNADES DE MEMÒRIA HISTÒRICA DE SUBIRATS
El director general de Memòria Democràtica  Sr. Alfons Aragones ha confirmat l’assistència al actes d’inauguració de les jornades el divendres 20 de gener.
 
 
Divendres 20 de gener
 
19.30 h. Centre Agrícola Sant Pau d’Ordal
 
Presentació amb audiovisual de DENTRO i FUERA per part l’autora, Isabel Ruiz Ruiz (il·lustradora). Són dues novel·les il·lustrades sobre la situació de repressió de les dones durant la guerra civil i la postguerra. Dentro tracta de la vida de les preses polítiques durant el franquisme i Fuera és la història d’una presó de murs invisibles on el franquisme va tancar les dones.
 
 
Dissabte 21 de gener
 
10.00h Trobada al pàrquing de la Urbanització Muntanya Rodona (Subirats) per pujar a peu a la Serra de Ries
 
11.00 h.  Memorial de Ries, homenatge als soldats morts defensant la República. Podeu dur textos per llegir...
 
19.00 h. Ateneu de Lavern
 
Projecció de Las Cartas Perdidas, documental d’Amparo Climent (2021) a partir cartes escrites per represaliades. Amb l’assistència de la directora.
 
 
Diumenge 22 de gener al Pago
 
11.00 h. Trobada al CIUDEB per fer la Ruta de les trinxeres amb recreació històrica.
 
13.00 h. Centre d’Interpretació de la Última Defensa de Barcelona. Presentació del llibre Espais de memòria del Penedès, a càrrec de l’Institut d’Estudis Penedesencs i parlaments de cloenda de les Jornades.
 
...................
 
I DESPRÉS DE LES JORNADES ...
 
El dijous 26 de gener al CIUDEB del Pago, tindrem una xerrada sobre GERNIKA I MEMÒRIA HISTÒRICA i la presentació llibre El hospital militar de prisioneros de guerra de Gernika 1938-1940. Dos penedesencs van morir en aquest hospital, un d'ells de Subirats, Salvador Rovira Vendrell (El Pago) i l’altre, de Sant Pere de Riudebitlles, Pere Bové Santacana. La xerrada anirà a càrrec de la parella coautora del llibre, Amagoia López de Larruzeaxarate i Iñaki Uribarrena Ibarguengoitia, vinguda del País Basc. Aquesta parella participa en entitats culturals, socials, solidàries i de memòria històrica de Gernika, el seu lloc de naixement.
 
Hora: 7 tarda.
 
Col·labora en aquest acte el Centre de Recerques Històriques de Sant Pere de Riudebitlles.
 
 
 
NOTES:
 
Penseu a dur la manteta per escalfar les cames, per si cal...

Lloc i adreça de l'acte

  • Subirats
  • Centre Agrícola Sant Pau d’Ordal

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!