Agenda del Penedès

Altres

XERRADA SOBRE LES COMUNITATS LOCALS ENERGÈTIQUES

Vilanova i la Geltrú | Casa del Mar | 27-01-2023 18:30 h.

XERRADA SOBRE LES COMUNITATS LOCALS ENERGÈTIQUES
El proper divendres 27 de gener a les 18:30h a la casa del Mar de Vilanova i la Geltrú tindrà lloc aquesta xerrada amb el títol “Les comunitats locals energètiques com a eina per a un model energètic amb justícia social” amb el ponent Josep Nualart.
 
Com a investigador en energia i clima de l’Observatori del Deute en la Globalització, Josep Nualart explicarà com el nou pla de la Unió Europea, el REPowerEU, ha fet prevaler la garantia dels subministraments energètics a Europa per davant de la transició energètica necessària per fer front l'emergència climàtica.
 
L’actual crisi energètica deriva de múltiples factors. La invasió d'Ucraïna per part de Rússia i les sancions imposades per la Unió Europea l’han agreujat. La UE, conscient de la seva dependència energètica, ha dissenyat el REPowerEU per a avançar cap a la seva seguretat energètica, no alineada amb una transició ecosocial justa. Es continua apostant pels combustibles fòssils, allunyant-se dels objectius 2030 (reduir el 55% d’emissions respecte al 1990) i del lideratge en la lluita contra l’escalfament global.
 
Recordem que el 2019 la UE impulsava un pla per desenvolupar la transició energètica, el European Green Deal, que tenia per objectiu aconseguir que el continent europeu fos el primer a proveir-se amb energia 100% renovable. Però ara les regles del joc geopolític han canviat i ja no és una prioritat convertir Europa en el primer continent verd.
 
De tot això se’n podrà parlar en aquesta xerrada on, després de la intervenció del ponent Nualart, s’obrirà un torn de paraules i debat entre els assistents.
 
Al final de la xerrada s’oferirà també un piscolabis on es podrà conversar amb el ponent i els/les membres de l’entitat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!