Agenda del Penedès

Altres

PRESENTACIÓ INFORME VERITAT COLÒMBIA

Vilafranca del Penedès | L'Escorxador | 03-02-2023 19:00 h.

PRESENTACIÓ INFORME VERITAT COLÒMBIA
Amb la participació de:
 
Ma del Rosario Vásquez, presidenta de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia
Antoni Adrover, coordinador d’Amnistia Internacional Penedès
 
 
Presentarà la sessió:
 
Susana Torres, activista colombiana resident a Vilafranca.
 
 
Després dels acords de pau de 2016 a Colòmbia entre les forces d’oposició FARC -EP (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) i el govern colombià, es va crear una Comissió de la Veritat que va emetre el seu informe definitiu el passat mes de juny de 2022
 
En el marc de l'Acord Final per a la terminació del conflicte i la construcció d'una pau estable i duradora, subscrit entre el Govern de Colòmbia i les FARC – Exèrcit del Poble  mitjançant l'Acte Legislatiu 01 de 2017 i el Decret 588 de 2017, es va crear la Comissió per a l'Aclariment de la Veritat, la Convivència i la No Repetició, com un mecanisme de caràcter temporal i extrajudicial del Sistema Integral de Veritat, Justícia, Reparació i No Repetició – SIVJRNR, per conèixer la veritat del que ha passat en el marc del conflicte armat i contribuir a l'esclariment de les violacions i infraccions comeses durant aquest i oferir una explicació àmplia de la seva complexitat a tota la societat.
 
 
Amb el títol “Hay futuro si hay verdad” https://comisiondelaverdad.co/  –lema de la Comissió de la Veritat-, l’acte comptarà amb la participació de Ma del Rosario Vásquez, presidenta de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia.
 
En representació dels centenars de víctimes del conflicte colombià i dels comissionats ,  compartirà els elements centrals de l’informe. L’acte buscarà reconèixer a totes aquelles víctimes que, amb el seu testimoni i amb el seu compromís, han fet possible l’informe, així com a totes aquelles persones i entitats que durant anys han treballat incansablement per la pau i els drets humans a Colòmbia. En la perspectiva de finalitzar el procés amb ELN (Ejército de Liberación Nacional) l’altre grup d’oposició armada que no ha signat els acords, i la implantació dels Acords.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!