Agenda del Penedès

Altres

X Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis

Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Cardona Torrandell | 31-01-2023 19:00 h. fins 14-02-2023

X Cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis
Enguany s’ha canviat el format i la ubicació que passa del Teatre Principal a la Biblioteca Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú, els dimarts a les 7 de la tarda , i d’un model de pel·lícules de llarga durada, a un format de cinefòrum amb documentals i amb la participació de persones i entitats vinculades a la temàtica, que presentaran el documental i participaran en el posterior debat.
 
El cicle s’inicia amb el documental “Ravensbrück Camp de concentració per a dones” amb la Carme Rei-Granger, vicepresidenta de l’Amical de Ravensbrück i neboda de Conxita Grangé, i neboda-neta d’Elvira Ibarz, ambdues deportades a Ravensbrück.
 
El dimarts 7 de febrer el cicle continuarà amb el documental “Samudaripen” l’Holocaust gitano, amb Ricard Valentí, president de l’Associació joves gitanos de Gracia i  vicepresident del Consell Gitano de Barcelona. Samudaripen significa “la gran matança” en romanó, i és el terme que utilitzem per referir-nos a l'etnocidi patit pel Poble Gitano i Sinti durant la Segona Guerra Mundial.
 
I finalment el Dimarts 14 de febrer, també a les 19 h. aquest X Cicle es clourà amb la projecció del documental “Giza : la niña de la maleta “ amb el seu director, professor i escriptor, el dr. David Serrano, i connexió amb directe amb la protagonista, la petita Giza (1940) nascuda al gueto jueu de Varsòvia que, al cap de vuit mesos i greument malalta, és entregada d’amagat dins d’una maleta a una família cristiana de Varsòvia. des de l’Urugai.

Lloc i adreça de l'acte

  • Vilanova i la Geltrú
  • Biblioteca Cardona Torrandell
  • Carrer de Menéndez y Pelayo, 15, 17, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!