Altres

Projecció i xerrada en el marc de l’exposició “Història de les mans”

Vilafranca del Penedès | Sala dels Trinitaris | 04-02-2023 19:00 h.

Projecció i xerrada en el marc de l’exposició “Història de les mans”
Com a activitat vinculada a l’exposició que des del 20 de gener es pot veure a la Sala dels Trinitaris, el productor i director de cinema Francesc Alarcón proposa un recorregut per la història del cinema on es farà el visionat i l’anàlisi de diferents fragments de pel·lícules, amb referències clàssiques, des de Jean Renoir, Robert Wiene, Abel Gance i Clarence Brown, fins a l’actualitat amb Leos Carax, Hou Hsiao Hsien, Béla Tarr i David Lynch, que recorren l’ús narratiu de les mans a la història del cinema.
 
Es farà especial èmfasi en com les mans són un recurs per informar subliminarment o de manera simbòlica idees que serveixen per dotar d’expressió a les imatges; fent que aquestes siguin imprescindibles per captar una comprensió del conjunt narratiu de l’obra.
 
La sessió acaba amb la projecció d’un curtmetratge de Jirí Trnka i una petita anàlisi de l’ús de les mans al mateix.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!