Agenda del Penedès

Altres

Jornades al Baix Penedès "Amb Gust de Natura" Febrer-Març

Baix Penedès | 11-02-2023 10:30 h. fins 25-03-2023

Jornades al Baix Penedès

Per ara us anunciem totes les que farem durant els mesos de febrer i març (si us voleu inscriure heu d'omplir el formulari d'aquest enllaç: https://forms.gle/r2mFdheYk5zMfNER9 )

Jornada 1
 
Títol: Ens podem permetre perdre les zones agrícoles?
 
Data: 11 de febrer de 10:30 h a 12:30 h
 
Lloc: Castell de Gimenelles (https://goo.gl/maps/PZsjn31kwNG4YqgA9 )
 
Descripció: La riquesa agrícola de Catalunya està desapareixent i amb ella tota la biodiversitat que va lligada a la seva existència. Què és el que està passant al Baix Penedès? Quins efectes està patint la biodiversitat? Quins efectes està patint la societat? En aquesta jornada farem una xerrada sobre aquestes incògnites i més. Després farem un tast de melmelades de l’obrador verol!
 
Ponents: Pau Batlle (Som Penedès), Ricardo Collado (Geven)
 
 
 
 
Jornada 2
 
Títol: Les òlibes de les Madrigueres i el Pla de Mar
 
Data: 4 de març de 10:00 h a 13:00 h
 
Lloc: El búnquer de les Madrigueres (https://goo.gl/maps/P5ZsdzpPD4uFRXs36)
 
Descripció: Farem una ruta per les Madrigueres i el Pla de Mar per explicar la importància d’aquests espais que formen part d’un dels corredors ecològics més importants del Baix Penedès i que encara conserven zones agrícoles amb un gran potencial per albergar espècies amenaçades com l’òliba. Buscarem els rastres d’aquests rapinyaires nocturns i analitzarem les egagròpiles que trobem, no saps que són les egagròpiles? Vine a descobrir-ho!
 
 
 
Jornada 3
 
Títol: Fem de pagesos/es a Cal Camat!
 
Data: 18 de març de 10:00 h a 12:30 h
 
Lloc: Finca de Cal Camat (https://goo.gl/maps/R55sF9f3MMfxygme6)
 
Descripció: Sembrarem un camp experimental de llegums amb l’Aleix de Cal Camat, mentre ens explica el seu projecte i parlem de la importància de cultivar varietats locals. També parlarem de la biodiversitat associada als cultius.
 
 
 
 
Jornada 4
 
Títol: Societat, economia i paisatge al Baix Penedès: ruta divulgativa sobre per què cal conservar les zones agrícoles
 
Data: 25 de març de 10:00 h a 13:00 h
 
Lloc: Bassa Gran de Llobets (https://goo.gl/maps/wyDER7MPvA8EA2tQA)
 
Descripció: Farem una ruta circular pels espais agrícoles del municipi de Sant Jaume dels Domenys i parlarem de la seva riquesa i dels impactes que pateixen o poden patir en un futur, a causa del model socioeconòmic actual. En finalitzar, en Xavier Urgell (regidor de medi ambient del municipi) ens farà una xerrada sobre el projecte de la comunitat energètica local que s’està impulsant des de l’Ajuntament.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!