Agenda del Penedès

Altres

Una vintena d’actes commemoren el 8M a Vilafranca

Vilafranca del Penedès | 04-03-2023 11:00 h. fins 22-03-2023

Una vintena d’actes commemoren el 8M a Vilafranca

Ahir a la tarda, la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, acompanyada per la cap tècnica del servei, Eva Millas, va presentar el programa tot destacant que “enguany participen en l’organització dels actes moltes entitats de la Vila i departaments de l’Ajuntament, fet que ens satisfà pel que suposa d’implicació i sensibilització envers amb el Dia Internacional de les Dones. El camí l’hem de fer totes juntes i de la mà de tothom”.

La regidora remarcava també la sensibilització que es fa aquests dies als centres educatius de secundària de la Vila mitjançant el projecte Altaveus, a l’hora de l’esbarjo. El programa d’actes pròpiament dit s’iniciarà el proper dissabte 4 de març amb una batucada-cercavila feminista amb el grup Batukalla que farà un recorregut pel centre de la Vila coincidint amb el mercat del dissabte. En el transcurs de la batucada es repartirà el programa d’actes del 8M.
 
El mateix dissabte 4 de març s’inaugurarà l’exposició d’art “Natura Morta”, amb les artistes Foix Cervera i Hombre López, al claustre de Sant Francesc.
 
El diumenge 5 de març tornarà un acte tradicional que organitza la colla Xicots de Vilafranca. Es tracta del 8è Homenatge Heroïnes Anònimes “Carme Alomà” 2023 juntament amb una diada castellera amb els mateixos Xicots i els Castellers de Barcelona, amb dinar popular i música amb PDs femenines.
 
Dimarts 7 de març hi haurà l’acte central commemoratiu del 8M-Dia Internacional de les Dones que comptarà amb la conferència institucional amb el títol “El feminisme no es pateix, es gaudeix” a càrrec de la il·lustradora Raquel Riba Rossy, creadora del personatge Lola Vendetta, que vendrà i signarà els seus llibres. L’acte tindrà lloc a les 19h a l’auditori de VINSEUM i comptarà amb l’actuació musical del grup KOREN. Prèviament, al matí, Raquel Riba haurà fet un taller d’il·lustració a l’Escorxador entre les 10 i les 13h. Les inscripcions estan obertes i només cal trucar al 93 890 32 18 o per correu electrònic a siad@vilafranca.org. L’aforament està limitat a 30 persones.
 
El mateix 8 de Març a partir de les 19h s’il·luminarà la façana de la Casa de la Vila i hi haurà una performance participativa per tal de sensibilitzr sobre les desigualtats de gènere, a càrrec de les Mireies, entre les 18 i les 20h.
 
Pel divendres 10 de març s’ha programat la inauguració de l’exposició “Mirades” a l’Associació de Veïns de les Clotes a les 18h i a les 19.30h l’actuació del grup penedesenc KOREN al claustre de Sant Francesc.
 
L’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira també se suma a la commemoració amb una projecció de cinema al seu local amb la pel·lícula Pan de limón con semillas de amapola, a les 18h del dissabte 11 de març.
 
El mateix dissabte tindrà lloc al celler de Covides del paratge de les Clotes, que en els darrers anys ve organitzant actes en el marc del 8M, la presentació del llibre Viticultores del Penedès: converses a peu de vinya de Maria Rosa Ferré i col·loqui posterior. A continuació concert amb el grup Escarteen Sisters. Els actes començaran a les 18h. L’entrada és lliure si bé cal inscriure’s prèviament a julia@covides.com.
 
El mateix dissabte a les 21.30h, al Casal de Vilafranca tindrà lloc l’obra de teatre Garrí al forn amb compota de reineta, a càrrec de la companyia El Mirall, premiada en diferents certàmens de teatre. És un espectacle gratuït.
 
Dijous 16 de març, a les 18h, hi haurà un Conta Contes per a infants i famílies a la biblioteca Torras i Bages, amb el títol Martina Trementina, neta d’una remeiera, a càrrec de Meritxell Morera, de Guilla Teatre.
 
Divendres 17 de març, Amnistia Internacional Penedès organitza a les 19.30h la taula rodona: “Una reflexió sobre la violència de gènere al 2023, una visió en clau de Drets Humans” a l’Escorxador.
 
Diumenge 19 de març, es torna a organitzar una nova sessió de l’Espai Mirada Endins amb Dorte Froreich i Marga Hernàndez, amb el lema “Caminar, fabular i compartir entre natura i poesia. Es tracta d’una activitat gratuïta adreçada a dones. Les inscripcions estan obertes i només cal trucar al 93 890 32 18 o per correu electrònic a siad@vilafranca.org.
El mateix diumenge a la tarda, a les 19h i dins la temporada d’espectacles professionals de Vilafranca, es representarà al teatre Cal Bolet l’obra Una llum tímida, a càrrec d’Àfrica Alonso i Andrea Puig. La venda d’entrades es pot fer a través del web espectacles.vilafranca.cat
 
Els darrers actes seran el dilluns 20 de març amb la inauguració a l’Escorxador de l’exposició “Dones trencant barreres. Transformant les ciutats mediterrànies”, en el marc de la campanya “Dones que transformen. La Mediterrània. Dues riberes. Una societat més feminista”, organitzada pel Servei de Cooperació i la Diputació de Barcelona.
 
Finalment dimecres 22 de març, hi haurà l’acte públic de lliurament del premi del Concurs de Calendaris març 2023-març 2024, a l’Espai Jove La Nau, a les 19h. Encara està obert el termini per presentar els originals al Servei d’Igualtat.
 
Tot el programa d’actes està disponible al web igualtat.vilafranca.cat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!