Altres

Ruta guiada Última Defensa de Barcelona

Subirats | Camí de la Creu | 19-03-2023 11:00 h.

Ruta guiada Última Defensa de Barcelona
A dins de l’espai es mostra un audiovisual amb testimonis locals i una exposició permanent amb material trobat en diverses fortificacions i reculls de premsa escrita de l’època.
 
La visita té una durada de 45 minuts. El CIUDEB ofereix dues rutes guiades pel bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers, els recorreguts guiats són teatralitzats pels mateixos historiadors locals que han documentat les troballes aparegudes fins al dia d’avui.
 
“L’Última Defensa de Barcelona es refereix als fets ocorreguts a Subirats el 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des del Pago fins al Coll d’Ordal. Però l’exèrcit franquista va efectuar una maniobra d’encerclament de les tropes fidels a la República. El debilitat exèrcit republicà va resistir un parell de dies, fet que va facilitar a molts republicans la sortida de Barcelona cap a l’exili.”
 
Centre obert i visites guiades disponibles cada tercer diumenge de mes en horari de 10.30 a 13 hores. Per les visites guiades, cal reserva prèvia al telèfon 93 899 34 99 o al correu info@turismesubirats.cat. Més informació a l’Oficina de Turisme de Subirats.
 
Visites concertades per a grups i escoles.
 
Camí de la Creu s/n
08739 El Pago (Subirats)
N340 km 1.123

 

Lloc i adreça de l'acte

  • Subirats
  • Camí de la Creu
  • Camí de la Creu s/n 08739 El Pago (Subirats)

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!