Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Presentació del llibre Aigua tèrbola de Concepció G. Maluquer

Igualada | 28-03-2023 19:00 h.

Presentació del llibre Aigua tèrbola de Concepció G. Maluquer

Aigua tèrbola és considerada la novel·la més madura i tècnicament més ambiciosa de l’escriptora pallaresa Concepció G. Maluquer, traspassada l’any 2004. Es tracta d’una obra publicada el 1967, que malgrat el pas dels anys conserva intacte el seu interès. Les adoberies, els tanins, els tripijocs, els prejudicis, les vanitats, les febleses, els èxits i els fracassos són els protagonistes d’una trama que té lloc a la ciutat d’Aiguadal –que podria ser Igualada-, on l’atmosfera asfixiant és l’epicentre des d’on els diversos personatges narren la seva història, cadascun amb les pròpies misèries i justificacions. Concepció G. Maluquer construeix en aquesta novel·la coral el retrat de la societat de postguerra franquista. L’acte, organitzat per Òmnium Anoia, compta amb la col·laboració de “Llegim...? Llibreria”.

 

Exposició “150 anys de Nativitat Yarza”

D’altra banda, del 23 de març al 14 d’abril, el local d’Òmnium Anoia acull l’exposició “150 anys de Nativitat Yarza”, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Yarza (Valladolid, 1872 – Tolosa del Llenguadoc, 1960) va ser la primera alcaldessa a Catalunya escollida democràticament a les eleccions de gener del 1934 a Bellprat.

L’exposició, organitzada per Òmnium Anoia amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, es pot visitar al carrer Santa Maria, 12 de dilluns a divendres, de 19 a 20.30 h, i és d’entrada lliure.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!