Exposicions

Despull d’ànima

Vilafranca del Penedès | 05-05-2023 20:00 h. fins 28-05-2023

Despull d’ànima

Segons la mateixa artista, les obres parlen un llenguatge inspirat pels sentiments que anhela amansir la natura i els paisatges de les vinyes del Penedès que envolten la vida de l’artista.

L’obra no succeeix únicament sobre el quadre, sinó que es troba al cap de qui l’observa i va més enllà del que la superfície ofereix. L’artista projecta sobre ella la manipulació de materials com la tela de lli natural: el fet de poder retallar-la al seu desig per crear noves formes o endurir la tela per buscar volums i crear textures. El tractament de materials naturals ofereix possibilitats no convencionals, creant un nou enfocament i una nova manera de percebre l’obra.

La imaginació de l’artista sumada a un sentit intuïtiu de l’espai i a una mà hàbil que recargola i genera formes sorprenents a les teles, les seves creacions es transformen en nous contextos abstractes nodrits de geometria i de sensacions òptiques. Plecs i nusos conformen plans alternatius de la realitat estimulats pels jocs de volums, ombres i línies de qualitats sensorials.

Mariona Clavé

Nascuda a Barcelona el 1972, viu des dels 15 anys a Sant Llorenç d’Hortons.

De formació artística autodidacta, la seva inquietud alhora de cercar i experimentar en nous llenguatges plàstics l’ha portat a participar en exposicions en espais com la Parèntesi de Mira-Sol a Sant Cugat del Vallés, Stansa Collective del Poble Sec, a Barcelona, la galeria d’art d’Abartium a Calldetenes (Osona), al Real Cercle Artístic de Barcelona dins els actes del concurs “Premi Agbar Ciutat de Barcelona”, a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia i també participar de forma virtual en el vídeo de l’exposició col·lectiva a la cerimònia d’entrega de premis de la crítica “Vita Nova”: 7 de juliol, al palau Borghese de Florència (Itàlia), a la cerimònia d’entrega de premis del Festival Cultura Identità de Casale Monferrato (Itàlia) i l’exposició col·lectiva virtual “Speecheless”, organitzada per Albe Art Gallery.

L’exposició “Despull d’ànima” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al 28 de maig, en horaris de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!