Conferències, col.loquis

2 jocs, 2 mons

Vilanova i la Geltrú | Foment Vilanoví | 26-05-2023 18:00 h.

2 jocs, 2 mons
A Occident, la manera d'aproximar-se al món és principalment directa i frontal, mentre que a l'Orient, de forma contrària, ha preferit fer-ho de manera obliqua, amb un estil circumdant. Aquesta doble mentalitat es reflecteix en dues de les seves manifestacions culturals més conegudes: els jocs d'estratègia.

Així, per un costat tenim els escacs que és un joc on dos exèrcits s'enfronten desplegant les seves quatre forces militars diferents, mentre que, per l’altre, hi ha el Go que és el joc d'envoltar on es disputa un territori comú que s'ha de tancar mitjançant pedres que són totes iguals.

En el decurs de la xerrada, explicarem les principals diferències que defineixen aquestes dues cultures a través d'aquests dos jocs seguint quatre eixos: la realitat, el temps, el poder i el canvi social alhora que presentarem una sèrie de conclusions per a la posterior reflexió.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!