Exposicions

El perill de les dones lectores

Vilafranca del Penedès | 12-05-2023 20:00 h. fins 18-06-2023

El perill de les dones lectores

Són peces tenen en comú el modelat de diferents caps femenins de maniquí, fragmentats i oberts o laminats, els quals, a través de la manipulació,  permeten accedir a una part essencial de l’estructura interna de la figura utilitzant, com a recurs, imatges oníriques de dones llegint. Les imatges procedeixen de l’obra de diversos pintors, Franz Eybl, Gustav Adolph Hennig, Albert Marquet i Alexander Deineka i de la fotògrafa Eve Arnold, on es reflecteixen moments històrics diferents que tenen en comú la fascinació i el plaer d’elles per la lectura.

L’artista

“El perill de les dones lectores” continua el vessant de l’obra de Carme Coma vinculat a la literatura i a les creacions plàstiques alienes que sovint l’orienten.

Carme Coma, artista gelidenca, és una incansable creadora que des de l’any 1975 ha dut a terme els seus projectes artístics i educatius en l’àmbit de la ceràmica.

Es va formar a l’Escola Massana de Barcelona, on l’any 1974 obtingué el títol de graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l’especialitat de ceràmica. Es va acabar de formar a Faenza en les especialitats de serigrafia, torn modelat i motlles i col·laborà als tallers del ceramista grec Panos Tsolakos i de la ceramista italiana Mirta Morigi.

Durant tota la seva trajectòria ha exposat a diferents ciutats de Catalunya i Espanya, així com a ciutats europees com Zagreb, Bratislava, Brussel·les i països com Estats Units, Polònia i Corea.

L’acte inaugural de l’exposició “El perill de les dones lectores” tindrà lloc aquest divendres 12 de maig, a les 20h, a la capella de Sant Joan i comptarà amb la presentació de Lurdes Mallart. L’exposició es podrà visitar fins al 18 de juny en els horaris habituals de la capella.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!