Agenda del Penedès

Teatre, dansa i arts escèniques

La mort d’Ivan Illitx

Vilafranca del Penedès | 27-05-2023 19:00 h.

La mort d’Ivan Illitx

L’edició d’enguany del VilaPensa, dedicada a “La mort, llums i ombres” es va presentar, el 31 de març passat, amb la lectura dramatitzada del text de Lev Tolstoi. Gràcies a la bona rebuda, exhaurint totes les entrades, els actors van decidir proposar una nova data per compartir amb el públic l’adaptació d’aquest text de 1886. Per aquesta sessió les entrades també són gratuïtes i es poden reservar a través del web www.entrades.vinseum.cat.

Lev Nikolàievitx Tolstoi (Iàsnaia Poliana, 9 de setembre de 1828 – 20 de novembre de 1910) fou un escriptor rus, un dels grans novel·listes clàssics de tots els temps, especialment distingit per obres com ara Guerra i pau i Anna Karènina entre d’altres. La mort d'Ivan Illitx  és una de les obres de ficció més elogiades de la darrera etapa de l’autor rus. Sorgeix, en part, de l'angoixa intel·lectual i de la lluita espiritual de l’autor que el va dur a la conversió al cristianisme. En el centre de la història hi ha l'examen sobre la natura de la vida i la mort, i com pot l’home arribar a acceptar la inevitabilitat de la mort. Vladimir Nabokov i Mahatma Gandhi defensaven aquesta obra com la millor de tota la literatura russa.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!