Exposicions

La Colònia Font i Pujols

Sant Sadurní d'Anoia | 05-06-2023 08:30 h. fins 30-06-2023

La Colònia Font i Pujols

La present mostra té l'objectiu de donar a conèixer una selecció de fotografies, postals i material divers procedent de la donació realitzada pels hereus de la Colònia Font i Pujols, en concret per la Sra. Pilar Sopeña Font-Gras, néta del Sr. Gaspar Font-Gras i Pladevall.

La “Colònia Font i Pujols”, situada en uns terrenys propers a l´aiguabarreig entre la riera de Riudebitlles i l´Anoia, va ser una colònia tèxtil fundada a Sant Sadurní d´Anoia l´any 1916, constituïda per un petit nucli de població, la fàbrica, habitatges per als obrers, horts, tallers, magatzems i altres serveis.

El seu origen el trobem en el moment en que el propietari de la fàbrica de filatures de can Jordana va arrendar la part industrial de l'edifici a Gaspar Font i el seu soci, el Sr. Pujols, i des d´aleshores la fàbrica es va anunciar com a “Colònia Font y Pujols. Fàbriques de filats, retorts i teixits de cotó”.

El 1922 l'empresa va ser adquirida per Antoni Pons i Pere, i a partir d'aquest moment va ser coneguda com "Colònia Pons", la qual va estar en funcionament fins l'any 1977.

L'exposició es podrà visitar des del dia 5 fins al 30 de juny a l´Arxiu Municipal de Sant Sadurní d´Anoia, en l'horari habitual de l'Arxiu Municipal: dilluns de 08:00 a 18.30 hores,i de dimarts a divendres de 08.00 h a 15:00 h.

Dates: Del 5 al 30 de juny
Horari: Dilluns 08:30 a 18:30 h. Dimarts a divendres de 08:30 a 15:00 h.
Lloc: Arxiu Municipal de Sant Sadurní d'Anoia. c/ de les Escoles, s/n
Organitza:
Arxiu Municipal de Sant Sadurní d'Anoia
Preu: Gratuït

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!