Agenda del Penedès

Música, concerts, balls

Adagio, Elogi de la lentitud

Vilanova i la Geltrú | Auditori Eduard Toldrà | 03-06-2023 20:00 h.

Adagio, Elogi de la lentitud
Orquestra de Girona
 
Fundada l’any 1996, entre l’any 2004 i el 2007 el seu director titular va ser Pablo Heras-Casado desenvolupant des d’aleshores una temporada de concerts a l’Auditori de Girona. Actualemnt el director titular és Xavier Puig. L’orquestra ha actuat, també, sota la batutata de Josep Vicent, Jesús López Cóbos, Francesc Llongueres, J. Albert Amargós, Salvador Brotons, Josep Mª Mindán, Daniel Tosi o Daniel Mestre entre d’altres. Actua sovint en festivals i cicles dins i fora de Catalunya. Ha actuat al costat de solistes com Ara Malikian, Michel Lethiec, Michel Moragues, Jaime Martín, Mats Rondin, Friedemann Breuninger, Olvido Lanza, Jordi Molina, Josep Fuster o Joel Bardolet entre d’altres. També ha acompanyat a solistes vocals com Mireia Pintó, Maria Hinojosa, Marta Mathéu, Raquel Andueza, Gemma Coma-Alabert, Josep Pizarro, Ulrike Haller, Xavier Mendoza o Mireia Tarragó. Ha actuat també amb diferents formacions corals de Catalunya com el Cor Geriona, Cor de Noies de l’Orfeó Català, Cor Infantil de l’Orfeó Català, Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i altres corals de Girona. El seu repertori comprèn des del Barroc fins les obres d’autors actuals, amb especial cura vers la promoció del patrimoni musical de Catalunya i la dels seus autors i intèrprets.
L’Orquestra de Girona està patrocinada per la Diputació de Girona i l’Auditori de Girona
 
Xavier Puig i Ortiz, director
 
Nascut a Cervera, comença els estudis musicals a la seva ciutat natal i posteriorment els amplia al Conservatori Professional de Badalona. S’inicia en la direcció coral i més tard en la direcció d’orquestra amb el mestre Salvador Mas. També ha treballat sota el mestratge de Leopold Hager a la Universität für Musik de Viena. Xavier Puig ha estat director assistent de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). També ha dirigit bona part de les orquestres espanyoles i catalanes com l’ONE, Orquestra i Cor de RTVE, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra d’Extremadura, Orquestra Terrassa 48. Actualment és director titular de l’Orquestra de Girona i de l’Orquestra Simfònica del Vallès. També és professor d’orquestra i direcció a l’Esmuc i director del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.
 
Des de l’Associació Musical Eduard Toldrà agraïm a Xavier Puig la iniciativa de proposar-nos la primera col·laboració entre les dues formacions musicals. Aquestes col·laboracions ens permeten abordar repertoris on el nombre d’instrumentistes és important per aconseguir uns resultats artístics més satisfactoris i ens enriqueixen a tots. I, també, permeten poder fer més d’una representació de la producció, un objectiu que les administracions públiques que subvencionen aquest tipus d’oferta cultural, haurien de tenir com una obligació a aconseguir.
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!