Agenda del Penedès

Exposicions

Bany de So Refractari (Trobada i Ressonància)

El Vendrell | 29-08-2023 19:30 h. fins 20-09-2023

Bany de So Refractari (Trobada i Ressonància)

Amb la denominació de Cup Contemporani s'inicia en aquest espai una programació de creació contemporània en col·laboració amb diversos col·lectius, centres d'art i entitats vinculades a l'art contemporani amb proximitat a l'univers fenosià.

La pròxima mostra serà una col·laboració internacional amb el FRAC de Reims (França).

El col·lectiu Fusió Creativa desenvoluparà una intervenció performativa basada en la peculiar acústica de l'espai com a reverberació sonora.

El Bany de So Refractari serà un viatge sonor per les memòries de l’artista Apel·les Fenosa dividides en tres parts, tres moments de la vida de l’escultor: infància, estades a París i èxit internacional. Músiques d’aquells anys, sons evocadors i onírics, paraules de Fenosa reverberant en l’espai, ens aproparan a l’home, l’autodidacta, el viatger l’escultor, des de la nostra emoció i la pròpia experiència.

La Ressonància és allò que quedarà: un àudio que es reproduirà al cup i una petjada gràfica del pas pel Museu Fenosa de les persones participants. La mostra romandrà al Museu fins el 20 de setembre.

Inauguració: 29 d’agost a les 19:30  h 
Inscripció: infomuseuapel.lesfenosa@gmail.com

Durada 1h 30 la dinàmica. L'acció oberta al públic, que podrà participar de l'experiència el 29 d'agost, romandrà oberta fins al 20 de setembre.

Darrera del Bany de So Refractari hi ha el projecte Fusió Creativa, que vol posar el relació els llenguatges artístics i la comunitat per recolzar la idea que l’art crea coneixement a través de la experiència.

Qui som? Què ens veureu fer?

Laura Tous – dinamitzadora i impulsora de la iniciativa.

Dibuixo des que tinc ús de raó. Vaig créixer a l’escola d’Art Apel·les Fenosa i vaig estudiar Belles Arts a la UB. A l’últim any vaig conèixer l’artteràpia i vaig sentir que havia trobat el que volia: aprendre com potenciar els recursos creatius en les persones en les seves vides. Màster d’Artterapia Integrativa (UdG), Potsgrau en Artteràpia aplicada a la performance (SCARS) i Pintura Acompanyada (FARBE); actualment combino els mitjans plàstics amb recursos performatius com la veu i la percussió ritual.

Àlex Kiou – músic i dj.

Des de la infància, la música m’ha servit per expressar-me i relacionar el meu món interior amb l’exterior. Em fascina l’efecte que produeix la música en les persones. Vaig estudiar psicología, un grau mig de jazz al Liceu i posteriorment musicoteràpia. He treballat com a psicòleg en els àmbits sanitaris i empresarial. En els últims temps he incorporat eines de beatbox i ritmes electrònics que facilitin la interacció i la participació de les persones, tinguin o no formació musical.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

  Subscriu-te ara!

  El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!