Altres

Dia Mundial de l'Alzheimer

Sant Quintí de Mediona | 18-09-2023 18:00 h. fins 24-09-2023

Dia Mundial de l'Alzheimer

TIÁM ha posat èmfasi en la commemoració d'aquest dia amb una destacada campanya de sensibilització amb una imatge gràfica realitzada per la fotògrafa Roser Blanch i la il·lustradora, Mariona Ríos. Amb el lema "Obrim el cercle, hi ha tot un món", TIÁM vol ressaltar la significativa reducció del cercle d'amistats, contactes i familiars que experimenten les persones afectades per l'Alzheimer a mesura que la malaltia avança. Mitjançant aquesta campanya, aspiren a ampliar aquest cercle, a fomentar la inclusió i a obrir noves oportunitats per a aquelles persones que viuen amb Alzheimer. Volen mostrar al món que, malgrat els desafiaments que comporta la malaltia, les persones amb Alzheimer continuen tenint molt a aportar.

L’agenda d'actes que TIÁM ha preparat inclou una sèrie de conferències que es duran a terme als municipis de Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Sant Quintí de Mediona, La Granada, Castellví de la Marca, Font-Rubí i Olesa de Bonesvalls durant els mesos de setembre i octubre. Aquestes conferències abordaran temes com el benestar emocional i l'alimentació en la malaltia d'Alzheimer des de la perspectiva de la prevenció.

Una altra cita destacada és la conferència "Malaltia d'Alzheimer, una malaltia en transformació," que tindrà lloc el dia 28 de setembre a les 19:30h a l'auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès. Aquesta conferència serà presentada per la Dra. Mercè Boada, una reconeguda neuròloga i cofundadora de la Fundació ACE. La Dra. Boada, guardonada amb el Premi Alzheimer de la Societat Espanyola de Neurologia el 2021, és una de les investigadores més rellevants en l'àmbit de les demències.

Com a part de les seves activitats habituals, l'associació TIÁM establirà un punt informatiu a la Rambla de Sant Francesc durant tot el dia 21 de setembre, i també oferirà valoracions gratuïtes de l'estat cognitiu entre el 18 i el 24 de setembre. Les persones interessades en fer una valoració poden concertar una cita trucant al 693004512 o enviant un correu electrònic a info@tiam.cat.

Amb aquestes activitats, TIÁM reafirma el seu compromís en la lluita contra l'Alzheimer i altres demències i invita a la comunitat de l'Alt Penedès a unir-se a aquesta important commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Xerrades: La salut emocional com a font de prevenció de l’Alzheimer a càrrec de Patricia Sánchez Algar

·       Sant Quintí de Mediona. Casal de la Gent Gran “Joan Amades”. Dimarts 18 de setembre de 2023 – 18:00h.

·       Olesa de Bonesvalls. Centre Cívic. Dimarts 20 de setembre de 2023 – 18:00h.

·       Pacs del Penedès. Centre Cívic. Dijous 21 de setembre de 2023 – 19:30h.

·       Castellví de la Marca. Polivalent de Cases Noves de Cal Marqués. Dissabte 23 de setembre de 2023 – 18:00h.

·       La Granada. La Casa de la Cultura. Dimarts 10 d’octubre de 2023 – 18:00h.

·       Sant Martí Sarroca. Biblioteca Neus Català i Pallejà. Dimecres 18 de octubre de 2023 – 18:00h.

 

Xerrades: Una bona alimentació en la prevenció de l’Alzheimer a càrrec de Núria Arnau Amadó

·      Sant Martí Sarroca. Biblioteca Neus Català i Pallejà. Dimecres 27 de setembre de 2023 – 18:30h.

·      Guardiola de Font-Rubí. Centre Recreatiu “La Cooperativa”. Divendres 29 de setembre de 2023 – 19:30h.

 

Punt informatiu

Dijous 21 de setembre de 2023 de 10:00h a 13:30h. i de 17:00h a 20:00h.

Rambla Sant Francesc. Vilafranca del Penedès

 

Campanya de valoracions gratuïtes de l’estat cognitiu

Del 18 al 24 de setembre de 2023.

Cal trucar per demanar cita.

(Les persones interessades en fer-se una valoració de l’estat cognitiu han de trucar al telèfon de TIÁM o escriure un correu entre el 18 i el 24 de setembre per demanar cita. La valoració en si, pot ser que sigui fora d’aquestes dates)

Conferència Malaltia d’Alzheimer. Una malaltia en transformació.

A càrrec de la Dra. Boada. Neuròloga i cofundadora de la Fundació ACE. Creu de Sant Jordi 2016 i Premi Alzheimer de la Societat Espanyola de Neurologia al 2021.

Dijous 28 de setembre a les 19.30h.

Auditori del Vinseum. Vilafranca del Penedès.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!