Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

Vilafranca del Penedès | 30-09-2023 10:32 h. fins 08-10-2023

Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

David Minoves explicava que la idea del FICAC “és crear consciència de les realitats del continent africà a través d’un espai lúdic com és el cinema. A través d’aquesta mostra s’exposen problemàtiques globals (feminisme, capitalisme…) mitjançant casos concrets i particulars de països i cultures distants”. El director del FCCD comentava que és una oferta de cinema “de moltíssima qualitat, que construeix vincles entre les persones que aniran al cinema com a espectadors i els participants dels diferents països. És un festival que es podrà veure a molts llocs de Catalunya i això es important perquè ajudarà al FICAC a ampliar el seu teixit associatiu i sobretot la consciència de la població sobre l’Àfrica”.

Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, es mostrava satisfeta de tornar a acollir un cicle de cinema “que ens permet donar visibilitat a realitats africanes i que ofereix una selecció de pel·lícules per a tots els públics”.

EL FICAC està organitzat en 3 eixos temàtics: migracions (a Vilafranca es projectarà la pel·lícula Farewell Amor), colonialisme (es projectarà Manoliño Nguema) i feminismes (es projectaran Masquerade i Ligui).

Més activitats

Al marge de la programació del FIAC que es projectarà a la sala Zazie del Cinema Casal, però incorporat en la programació Àfrica a la pantalla, dissabte 30 de setembre es realitzarà l’hora del conte a la Biblioteca Torras i Bages “Vull anar a l’escola” de l’ONGD Alkària i taller de titelles a càrrec de Míriam Reina Noguer.

L’1 d’octubre es projectarà la pel·lícula d’animació infantil KHUMBA , a les 11.30h a la Sala Zazie.

El 8 d’octubre es durà a terme una Mostra d’entitats de Solidaritat i Cooperació: “Implica’t amb la cooperació” que inclourà un taller de música i dansa africana a càrrec del grup Wandiya.

Totes les sessions que es realitzaran al cinema són gratuïtes i a l’inici de cada eix es realitzarà una breu projecció per tal de poder contextualitzar la temàtica a tractar i es realitzaran a la sala ZAZIE.

Cal consultar la programació concreta al web vilafranca.cat/agenda

Les projeccions d’Àfrica a la pantalla-FICAC a Vilafranca han estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament amb Cine Club Vilafranca i amb l’ONG Àlkària, entitat que desenvolupa projectes al Senegal i també de la Biblioteca Torras i Bages i de la Diputació de Barcelona.

Emergència al Marroc

D’altra banda, aprofitant la seva presència a Vilafranca, David Minoves va exposar la tasca que el FCCD està duent a terme en relació als damnificats pel terratrèmol de fa unes setmanes al Marroc. Minoves destacava que es vol donar una resposta “el màxim d’eficaç possible, tant a nivell emocional per a les famílies afectades com a nivell econòmic a través d’una campanya d’emergència que ha tingut una molt bona resposta de molt municipis”. El director del FCCD ha afirmat que s’ha pogut treballar ràpidament a través del govern del Marroc i entitats catalanomarroquines per ajudar en l’àmbit de la reconstrucció. “El fet que hi hagi moltes persones d’origen marroquí a Catalunya ha fet que govern i societat es bolquin a ajudar econòmicament en aquesta tragèdia”, ha assegurat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


  T'ha interessat aquest acte?

  Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

  Subscriu-te ara!

  El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.  Avui al Penedès


  SEGUEIX-NOS

  Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

  Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!