Agenda del Penedès

Conferències, col.loquis

Cicle Talents locals amb Mireia Urpí i Rafa Llorach "De professió: Científic/ca en Ciències de l'Alimentació"

Sant Sadurní d'Anoia | Biblioteca Ramon Bosch de Noya | 15-11-2023 19:00 h.

Cicle Talents locals amb Mireia Urpí i Rafa Llorach

Mireia Urpí i Sardà es va llicenciar en Farmàcia i en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la Universitat de Barcelona (UB). Doctora dins del programa Medicaments, Alimentació i Salut per la UB i amb Menció Europea. Ha realitzat varies estades a l’Institut National de la Recherche Agronomique (INRA) a Clermont-Ferrand/Theix (França), a la Universitat de Perugia (Itàlia) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit). Va fer una estada postdoctoral a l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona.

Ha estat investigadora “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i actualment és Professora Agregada al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en l’estudi de la biodisponibilitat de polifenols i altres fitoquímics en humans, efecte en la microbiota intestinal i efecte de patrons dietètics o components bioactius en la salut cardiovascular, deteriorament cognitiu, fragilitat i envelliment saludable.


Rafael Llorach es va llicenciar en Ciències Biològiques a la Universitat de Murcia (UM). Doctor en Biologia per la UM amb Menció Europea. Va realitzar una estada postdoctoral a la Unite de Nutrition Humaine de l'Institut National de la Recherche Agronomique a Clermont-Ferrand (França) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit).

Ha estat investigador “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i professor Lector a la Universitat de Barcelona (UB) i, actualment és Professor Agregat al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en el desenvolupament i aplicació de les aproximacions metabolòmiques en l’estudi de l’efecte de la salut dels components de la dieta, aliments rics en fitoquímics i/o funcionals i de patrons complexos d’alimentació, especialment la Dieta Mediterrània.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!