Conferències, col.loquis
Cicle Talents locals amb Mireia Urpí i Rafa Llorach "De professió: Científic/ca en Ciències de l'Alimentació"
Sant Sadurní d'Anoia | Biblioteca Ramon Bosch de Noya | 15-11-2023 19:00 h.
Conferència de Mireia Urpí i Rafa Llorach.
Mireia Urpí i Sardà es va llicenciar en Farmàcia i en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la Universitat de Barcelona (UB). Doctora dins del programa Medicaments, Alimentació i Salut per la UB i amb Menció Europea. Ha realitzat varies estades a l’Institut National de la Recherche Agronomique (INRA) a Clermont-Ferrand/Theix (França), a la Universitat de Perugia (Itàlia) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit). Va fer una estada postdoctoral a l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona.
Ha estat investigadora “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i actualment és Professora Agregada al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en l’estudi de la biodisponibilitat de polifenols i altres fitoquímics en humans, efecte en la microbiota intestinal i efecte de patrons dietètics o components bioactius en la salut cardiovascular, deteriorament cognitiu, fragilitat i envelliment saludable.
Rafael Llorach es va llicenciar en Ciències Biològiques a la Universitat de Murcia (UM). Doctor en Biologia per la UM amb Menció Europea. Va realitzar una estada postdoctoral a la Unite de Nutrition Humaine de l'Institut National de la Recherche Agronomique a Clermont-Ferrand (França) i a la Universitat d’Aberystwyth (Gal·les, Regne Unit).
Ha estat investigador “Ramon y Cajal” en Tecnologia dels aliments i professor Lector a la Universitat de Barcelona (UB) i, actualment és Professor Agregat al Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia de la UB. Membre del Centre d’investigació biomèdica a la Xarxa de Fragilitat i Envelliment Saludable (CIBERFES) i de l’Institut de Nutrició i Seguretat Alimentaria (INSA-UB). Les seves línies de recerca es centren en el desenvolupament i aplicació de les aproximacions metabolòmiques en l’estudi de l’efecte de la salut dels components de la dieta, aliments rics en fitoquímics i/o funcionals i de patrons complexos d’alimentació, especialment la Dieta Mediterrània.
Lloc i adreça de l'acte
- Sant Sadurní d'Anoia
- Biblioteca Ramon Bosch de Noya
- Plaça 1er Homenatge a la Vellesa, 10
Informació de contacte
- Organitza: Biblioteca Municipal amb la col·laboració de Cava Varias
- https://santsadurni.cat/19714
T'ha interessat aquest acte?
Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.