Agenda del Penedès

Fires i festes

359a edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès

Vilafranca del Penedès | 13-12-2023 20:00 h. fins 17-12-2023

Els criadors de Gall del Penedès preveuen vendre 5.000 exemplars durant una campanya de Nadal sense increment de preus

El pregó de la Fira
Auditori de Vinseum
(Plaça Jaume I, 1)
Dimecres 13 de desembre, a les 20 h
Obert a tothom, aforament limitat a la capacitat de l’Auditori

Gastrònom, s’ha dedicat sobretot a la docència, l’escriptura i la recerca. Ha viatjat per conèixer de la mà de productors, cuineres i cuiners, les cultures alimentàries més prestigioses del món. Ha escrit, dirigit i participat en llibres, estudis, plans estratègics, enciclopèdies, webs i guies sobre alimentació, restaurants, productes de la terra, salut, patrimoni gastronòmic i cuina històrica; també ha participat en congressos i fet ponències a Europa, Amèrica i Àsia. Ha rebut nombrosos reconeixements.

Ha participat en documentals i sèries de programes televisius. Membre de la taula directiva de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i és investigador de l’Observatori de l’Alimentació de la UB. Actualment escriu al COMER de La Vanguardia, a la revista Cuina, parla a Un restaurant Caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio i surt al Planta Baixa de TV3.

Des de la seva creació l’any 2003 és director general de la Fundació Alícia, el primer laboratori d’innovació gastronòmica amb rigor científic que treballa per a que tothom mengi millor. Alícia (Alimentació i Ciència), nascuda el 2003 amb el suport dels millors xefs i científics, és el primer centre de recerca, desenvolupament i innovació a cuina integrat per un equip multidisciplinari de nutricionistes, biòlegs, tecnòlegs dels aliments, enginyers agrònoms, químics o antropòlegs que treballen juntament amb gastrònoms i xefs per crear solucions pràctiques que ajudin les persones a gestionar la seva alimentació de manera adequada, saludable, sostenible i plaent.

A més, la Fundació Alícia desenvolupa projectes per donar suport als productors alimentaris i als territoris rurals, les col·lectivitats, la restauració i el turisme sostenible, innova amb la indústria i investiga el patrimoni alimentari de la mà d’historiadors i arqueòlegs.

Mercat d’artesania, productes naturals, brocanteria i pintura

Al llarg de l'Avinguda Catalunya

Dissabte 16, de 8 a 19 h
Diumenge 17, de 9 a 15 h

Gaudeix de més de 90 parades que integren el mercat d’art i artesania, productes d’alimentació natural i brocanteria.

XXVIa Mostra de Bestiari Festiu de Ploma
 

Durant el matí de diumenge, la plaça de la gastronomia acollirà diferents activitats:

Plantada del bestiari que participa a la cercavila
A les 10h

El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àliga del Barri de Sant Julià i l’Aligueta Tramuntana fan d’amfitrions de les bèsties de ploma convidades: Falcó d’Alcover; El Griu de Barcelona; Gall, Gallines i Pollets d’Esparreguera i Dracgall de Castellgalí.

“PORTA’M EL XUMET!”
A les 11h

La Gallina Ballarica recollirà els xumets dels infants que deixin el costum de xumar i els obsequiarà amb un dolç record.

SORTIDA DE LA CERCAVILA
A les 12h

Recorregut cercavila: avinguda de Catalunya, carrers d’Hermenegild Clascar i de Sant Bernat, plaça de Jaume I, carrer d’Escudellers, plaça de la Constitució, carrer de la Parellada, Rambla de Nostra Senyora, plaça de Llorens i Barba, carrers de la Palma i de Sant Joan, plaça de Sant Joan i plaça de la Vila.

BALLADES DE LLUÏMENT
Plaça de la vila
A les 14h

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!