Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de Sant Pau

Sant Pere de Ribes | Església Vella de Ribes | 14-01-2024 12:45 h. fins 25-01-2024

Festa Major de Sant Pau
La presentació del programa i la separata de Festa Major de Sant Pau 2024 tindrà lloc el diumenge 14 de gener, a les 12.45h, a l’Església Vella de Ribes. A continuació, es presentaran els nous vestits dels Gegants Nous per commemorar el 25è aniversari de l’estrena de les figures de l’Andreumi la Marina, que aquest any protagonitzen la separata. Després, es farà una cercavila de les dues parelles de gegants fins a la Casa de la Vila.
 
Abans d’aquesta presentació, a la plaça del Castell, a partir de les 10h, està prevista una botifarrada popular i el concert de gralles (a les 11h) per celebrar el 25è aniversari de l’edició del disc Les músiques de la festa, amb els Grallers de Ribes, els Grallers de Santa Madrona i Montònec i l’Escola de Grallers de Sitges. A continuació, també a la plaça del Castell, tindrà lloc el Ball de Diables per les masies. 
 
El dimecres 17 de gener, a les 17.30h, a la Biblioteca Manuel de Pedrolo s’ha organitzat una sessió especial de Festa Major amb el conte “Diables!”, a càrrec de la contacontes Montse Panera. L’activitat està adreçada a infants a partir de 3 anys i cal fer inscripció prèvia a la biblioteca.
 
L’endemà, el 18 de gener, a partir de les 19h, es projectarà a la sala de teatre i Cinema Bell-Lloc del Centre Parroquial, l’audiovisual “Andreu i Marina i cinc anys de gegants nous a Ribes”, un reportatge d’Andreu M. Miret i Esteve Roig. L’entrada serà gratuïta.
 
El divendres 19 de gener s’inaugurarà l’exposició “Visió de Festa” a la sala d’exposicions de Els Xulius, que es podrà visitar fins al 3 de març.
 
El dissabte 20 de gener, a les 17h, tindrà lloc la Timbalada de Convit al Pregó a la plaça de la Vila, amb els ball de diables i les bèsties participants al Correfoc. A les 18h, al Saló de plens de la Casa de la Vila es farà el Pregó de Festa Major i posteriorment es donarà el tret de sortida al Correfoc que recorrerà els principals carrers del poble i que finalitzarà a la plaça de l’Església. En finalitzar es realitzarà La Foguerada. A les 23.30h, l’envelat de Can Puig. Cal entrada anticipada i hi ha aforament limitat. 
 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!