Agenda del Penedès

Cinema i vídeo

XI Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis de l’associació Buchenwald

Vilanova i la Geltrú | Biblioteca Armand Cardona Torrandell | 15-02-2024 19:00 h. fins 29-02-2024

XI Cicle de Cinema sobre la deportació als camps nazis de l’associació Buchenwald

Enguany , el cicle que constarà de 3 sessions els dijous 15,22 i 29 de febrer, s’iniciarà amb el documental Diferents : conèixer el passat, per a entendre el present per assolir el futur  . Un documental del Grup Caliu, de l’any 2020. Amb direcció, producció i guió Laura González, Markos Moya, Rubèn Sánchez. que denuncia tot el que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual durant el nazisme alemany i la dictadura franquista a l'Estat espanyol i promou una societat inclusiva i igualitària

El dijous 22, el cicle continuarà amb la projecció i posterior debat del documental Francesc Boix, un fotògraf a l’infern . Documental  de Llorenç Soler, de l’any 2000, sobre la vida del fotògraf comunista barceloní deportat a Mauthausen. Boix amb altres companys del camp van poder treure una important quantitat de negatius de les fotos que feien els SS i que desprès van servir per a mostrar al món la barbàrie nazi

I finalment , el dijous 29, aquest XI Cicle es clourà amb La guerra de los médicos . Un documental  del 2011, de l’Elsa Kvamme que descriu el retorn a Buchenwald del seu pare Elling Kvamme, metge noruec que junt amb altres no van voler ser còmplices dels experiments nazis i van ser deportats al camp.

Aquest cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i de la Xarxa de Biblioteques i forma part del programa d’activitats del Projecte Buchenwald, que fa més de 12 anys impulsa i coordina l’Associació Buchenwald al Garraf i el Penedès, amb la participació de centres educatius, entitats i ajuntaments.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


T'ha interessat aquest acte?

Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Subscriu-te ara!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



Avui al Penedès


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!