Altres

Homenatge als deportats del barri de Mar

Vilanova i la Geltrú | 04-05-2024 12:00 h.

Homenatge als deportats del barri de Mar

El 26 d'abril del 2019, el Govern d'Espanya va acordar instaurar el 5 de maig, Dia d'Homenatge als espanyols deportats i morts a Mauthausen i en altres camps, com Ravensbruck, Buchenwald, Dachau, Neuengamme,  i a totes les víctimes del nazisme d'Espanya. Una resolució publicada al BOE del 30 d'abril, i que pretén recordar i honrar totes les persones republicanes que fossin deportades als camps nazis.

El 5 de maig, coincidint amb la data de l'alliberament de l'emblemàtic camp de Mauthausen, el camp dels espanyols, és el dia que a l'Estat Espanyol, rendim homenatge a tots i totes els deportats a tots els camps, a aquelles persones que per defensar la República, per lluitar contra Franco i contra Hitler, van acabar interns als espais més cruels de barbàrie nazi.

El 5 de maig de 2024,  79 anys després de l'alliberament dels camps, volem retre homenatge a les prop de 10.000 persones, lluitadores i resistents antifeixistes víctimes del franquisme i del nazisme.

I avui, el millor record i homenatge a totes, és mantenir viva la seva memòria, i especialment els seus valors, aquests valors republicans encarnats als Juraments de Buchenwald i Mauthausen.

“ La pau i la llibertat són la garantia de la felicitat dels pobles i de la construcció d’un món sobre noves bases de justícia social i nacional. Aquesta és l'única ruta cap a una col·laboració pacífica de les nacions i dels pobles”.

“L'esclafament definitiu del nazisme és la nostra tasca. El nostre ideal és la construcció d´un món nou en pau i llibertat”.

I recollir  el seu testimoni i ratificar el nostre compromís per continuar la seva lluita, contra el feixisme i per la pau, la llibertat, la igualtat i la solidaritat internacional.

Per això des de l’Associació Buchenwald, amb  l’Institut F.X Lluch i Rafecas, l’Escola de Música Freqüències  i el suport de l’Associació Veïnal del Barri de Mar us volem convidar a participar a l’acte d’homenatge als tres deportats del Barri de Mar :

Llorenç Torner Nolla

Marcel.li Garriga Cristià

Joan Segarra Mateu

Tres persones nascudes i molt vinculades al barri i també molt vinculades i implicades en el món de la pesca i amb el Pòsit de Pescadors.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!