Agenda del Penedès

Altres

Visita guiada a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

El Vendrell | 04-05-2024 11:30 h.

Visita guiada a la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders

Una visita pensada per gaudir-la en família, i sobretot pels infants. Ja ho indica així el punt de trobada, doncs s’ha escollit l’Escola bressol El Riuet, al carrer dels Ocells a Coma-ruga.

Els assistents, petits i grans, se’ls situarà en el context de la Història del Ferrocarril a Catalunya, la creació de l'estació i la necessitat d'habitatges i serveis. Com eren i com són les vivendes, que és el Block System, “el local” construït pels mateixos treballadors, els edificis que formen la Colònia.

L’altra part important de la visita guiada, és un taller familiar centrat en tres àrees: pintar un mural, fer petits rams amb eucaliptus dels arbres de la Colònia, i identificar diferents elements dels oficis ferroviaris, dels senyals i les eines que utilitzaven, i que són exposats senzillament al local de la mateixa Associació.

Els assistents entendran com l’arribada del ferrocarril va transformar la vida de la gent i els serveis dels barris marítims, i se’ls donaran arguments per valorar i preservar la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

Les reserves per participar-hi es poden fer per telèfon: 670 019171 / 977680010 i per mail: coloniaferroviaria@gmail.com

Tothom hi és convidat.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!