Escola Maria Ossó

El Consell Comarcal del Garraf sanciona amb més de 9.000 euros les dues empreses que es van oblidar una nena al bus

La penalització és de 8.251.93 euros a la Fundació Pere Tarrés i 1.262,43 euros a l’empresa Plana

El Consell Comarcal del Garraf sanciona amb més de 9.000 euros les dues empreses que es van oblidar una nena al bus . Susana Nogueira

El Consell Comarcal del Garraf sanciona amb més de 9.000 euros les dues empreses que es van oblidar una nena al bus . Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal del Garraf ha penalitzat les dues empreses relacionades en l’incident del transport escolar de l’escola Maria Ossó de Sitges, que va comportar que el passat 19 de setembre una alumna d’I3 de l'escola es quedés sola dins l’autobús escolar durant tota la jornada lectiva. En funció de la investigació dels fets per aclarir les causes exactes de l’incident, el Consell ha decidit sancionar amb 8.251.93 euros a la Fundació Pere Tarrés i 1.262,43 euros a l’empresa Plana. A més, des del 2 de novembre s’ha establert uns nous protocols per la ruta de transport escolar de l’Escola Maria Ossó.

La presidenta del Consell Comarcal, Mònica Gallardo, ha fet saber que en el primer moment que el Consell Comarcal va assabentar-se de l’incident fins ara hi ha hagut dues línies de treball: “el que suposa els mecanismes administratius i expedients de les empreses relacionades amb l’incident i, per altra banda, el Consell ha fet tot el possible per donar suport i acompanyament a la família afectada i al centre educatiu”.
Quan es van conèixer els fets, el Consell, va demanar un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge (Pere Tarrés) i de transport (Plana) per “demanar explicacions a les dues empreses del que havia succeït” i després d’analitzar-ho, el Consell ha “finalitzat els expedients informatius que recullen les conclusions dels fets i les demandes de millores en el servei a les parts implicades”.

Gallardo ha exposat que una vegada després d’analitzar-ho tot detalladament i fer diverses reunions, el govern del Consell ha decidit “penalitzar a totes dues empreses amb la màxima sanció que es pot imposar, amb 8.251.93 euros a la Fundació Pere Tarrés i 1.262,43 euros a l’empresa Plana”. Les quantitats es deriven dels diferents tipus de contracte que tenen cadascuna de les empreses. “Aquestes penalitzacions són per les infraccions greus, pel gran perill que ha comportat i per la pertorbació del servei que ha generat”.

L’expedient informatiu de la Fundació Pere Tarrés que presta servei de monitoratge, indica que l’empresa no va complir les determinacions establertes en el contracte perquè el servei de monitoratge de la ruta de transport escolar de l’Escola Maria Ossó no va comprovar que tot l’alumnat entrés al centre i va deixar desatesa una menor. Pel que fa al cas de l’empresa Plana, responsable del transport, l’expedient informatiu determina que el servei de transport escolar que va efectuar no complia les clàusules que es recullen al reglament, com és l’obligació de revisar tot l’autocar al final de cada trajecte per comprovar que no hi queda ningú.

El Consell Comarcal del Garraf també reclamarà a les dues empreses, les despeses a l’acompanyament de la menor en un altre sistema de transport alternatiu i al suport emocional per part d’especialistes psicològics a la família afectada per aquest incident. Aquestes despeses han estat cobertes a càrrec del pressupost comarcal. Gallardo ha explicat que el Consell “ha posat tots els recursos que té a l’abast per garantir beneficis i acompanyar a la família i al centre educatiu, malgrat no tenir el suport de la Generalitat de Catalunya”. “Com a presidenta m’hagués agradat estar acompanyada de la Generalitat, però fins ara no hem obtingut resposta”.

La presidenta del Consell ha manifestat que gràcies al treball continuat per part del Consell, empreses, escola i AFA, “hem pogut activar un protocol de millora perquè tothom pugui fer ús d’un servei amb garantia i confort emocional”.

El Consell demana a les empreses “la revisió dels protocols existents amb totes les parts que intervenen al transport escolar per una major coordinació, especialment quan es traslladen alumnes d’infantil i primària i amb necessitats especials”. També, demanen la formació continuada al personal. L’ens convocarà la Comissió de seguiment del transport escolar del Garraf, com a mínim dues vegades durant el curs, per analitzar la situació dels serveis i avaluar les actuacions de millora.

Nou protocol

La consellera delegada d’Ensenyament, Gisela Vargas, ha afirmat que a partir d’aquesta investigació, s’ha aplicat des del 2 de novembre un nou protocol que inclou la implantació del sistema de comunicació entre les famílies, l’escola i l’empresa de transport amb l’aplicatiu Dinantia del centre educatiu, on es canalitzen les incidències diàries i es notifiquen de forma simultània a totes les parts.

Vargas també ha declarat que s’ha millorat el procés d’arribada i acollida a l’escola i s’ha implantat l’acompanyament d’una monitora del servei que recull l’alumnat des del porxo de l’escola fins a l’autocar. S’han millorat els sistemes de comunicació per garantir la seguretat en el servei de transport escolar a través del web comarcal i s’està treballant en la pròxima implantació d’un aplicatiu informàtic que permetrà el traspàs de forma més àgil de la informació entre el servei de monitoratge i l’escola.

La consellera ha agraït la feina del Consell perquè aquests fets greus no tornin a succeir i ha valorat el treball constant dels tècnics que “han estat treballant constantment per aclarir els fets i millorar els serveis i protocols”. “S’ha treballat en dues direccions per millorar el protocol d’aquesta línia de bus amb el centre i millorar la comunicació en totes les rutes del transport escolar”.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha destacat que “és una situació molt greu i amb tota la feina que s’ha fet i encara es fa, volem garantir tranquil·litat”. “M’agradaria que la ciutadania tingui en compte que el Consell ha posat des del primer moment tots els recursos que té al seu abast, per acompanyar a la família i al centre educatiu. Hem actuat amb la màxima serietat i eficàcia, imposant les penalitzacions que es corresponen tenint en compte que són fets molts greus i hem treballat contínuament amb les dues parts implicades tant amb la família, centre educatiu i les empreses vinculades”.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local