Tsunami Democràtic

Tres anys de presó per a un manifestant contra la sentència del procés al Barça-Madrid del 2019

La defensa del condemnat de Vilanova i la Geltrú anuncia recurs per la inconsistència de l'acusació i l'absència de proves

Tres anys de presó per a un manifestant contra la sentència del procés al Barça-Madrid del 2019. ACN

Tres anys de presó per a un manifestant contra la sentència del procés al Barça-Madrid del 2019. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un dels participants a la manifestació contra la sentència del procés convocada per Tsunami Democràtic durant el Barça-Madrid del 18 de desembre del 2019 ha estat condemnat a tres anys de presó per atemptat a agents de l'autoritat. La sentència de l'Audiència de Barcelona considera provat que l'home de Vilanova i la Geltrú va llençar una ampolla de vidre i una pedra a la línia policial que separava dos grups de signe contrari concentrats a les immediacions del Camp Nou, així com que va agredir els agents que el van detenir pels llançaments. La defensa, de la seva banda, opina que el tribunal només ha tingut en compte la versió "interessada" dels Mossos i anuncia un recurs d'apel·lació "contra la inconsistència de les versions acusatòria i l'absència de proves".

Segons el relat de fets provats, cap a les vuit del vespre del 18 de desembre del 2019 l'acusat formava part de la concentració convocada per Tsunami Democràtic a la Travessera de les Corts, cantonada amb el carrer Maternitat.

Era una concentració que es duia a terme a la mateixa hora i en una zona molt propera als jardins Bacardí, punt habitual de concentració dels grups més radicals d'aficionats al Barça. Durant el recorregut per accedir a l'estadi, part d'aquest seguidors radicals va coincidir amb un grup d'unes 300 persones que havien participat a l'acte convocat per Tsunami Democràtic.

Els Mossos d'Esquadra es van interposar entre els dos grups, de signe contrari segons la sentència. El text relata que des del grup de les 300 persones, col·locat davant la línia policial, hi va començar a haver llançament de pedres, ampolles de vidre i llambordes contra els agents. La sentència identifica el condemnat dins d'aquest grup.

De la seva banda, la defensa del condemnat, de Vilanova i la Geltrú, subratlla que els fets que la sentència considera provats es basen "exclusivament" en les declaracions dels tres agents implicats, "sense cap més prova", i qualifica aquests testimonis de "parcials i interessats". Alhora subratlla que en cap moment del periple judicial han "aparegut" els objectes que "presumptament es van llançar contra la policia".

La defensa subratlla que la sentència fa responsable el condemnat dels llançaments "malgrat no poder assegurar que impactessin contra cap policia", i adverteix de la "greu circumstància" que suposa el fet que el tribunal hagi imposat una pena "superior a la demanada" per la fiscalia, "tot acollint la modificació feta a judici per l'acusació particular" -en representació dels Mossos- "que eleva d'1 a 3 anys la petició de presó".

Per tot plegat la defensa anuncia un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local