Un dragon de tres cabezas

La penedesenca Muriel Villanueva crea una obra de teatre amb més de 500.000 alumnes de tot el món

L’autora, resident a Sant Quintí de Mediona, ha publicat el primer capítol de la novel·la en format teatral Un dragon de tres cabezas

La penedesenca Muriel Villanueva crea una obra de teatre amb més de 500.000 alumnes de tot el món. EIX

La penedesenca Muriel Villanueva crea una obra de teatre amb més de 500.000 alumnes de tot el món. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’autora Muriel Villanueva, resident a Sant Quintí de Mediona, ha creat una obra de teatre amb més de mig milió de lectors de la plataforma Fiction Express. Utilitzada en unes 200 escoles de les comarques de Barcelona, 1.500 a l’estat espanyol i 8.000 de tot el món, Fiction Express vol enfortir l’hàbit lector dels alumnes i millorar les seves competències lingüístiques treballant la llengua de manera integral.

La obra, Un dragón de tres cabezas, és la primera obra de teatre que es publica en aquesta plataforma interactiva, en què els estudiants tenen una part activa en l’argument. Tres germans mal avinguts es despertaran un dia com un drac de tres caps i arribar constantment a acords per tornar a la seva forma humana i demanar ajuda a éssers fantàstics. Com a projecte associat a la lectura, els grups de classe seran convidats a representar l’obra una vegada llegit el llibre.

Muriel Villanueva (València, 1976) ha escrit unes quaranta durant la seva fructífera carrera, que va començar quan tenia 19 anys, tot i que ja havia escrit des de la infantesa. Ha multitud de premis, entre els quals destaquen el Premi Llibreter 2020 per Dunes i el Premi Atrapallibres 2019 amb El refugi del Tarek, entre d’altres. A Fiction Express, on també escriu en català, Un dragón de tres cabezas serà la seva vuitena obra.

De manera simultània a l’obra de Villanueva, a la plataforma també estaran disponibles tres novel·les en castellà i tres en català, amb la col·laboració, entre d’altres, d’escriptors de renom com Francesc Miralles (conegut pel supervendes Ikigai: Els secrets de Japó per a una vida llarga i feliç) i Arturo Padilla, guanyador del premi Jordi Sierra i Fabra.

Completament digital, el mètode consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. D’aquest procés de lectura tan apreciat pels lectors, en diverses propostes pel professorat: el questionari, projectes per treballar competències transversals i altres exercicis de vocabulari, comprensió lectora, escriptura i oralitat per treballar totes les dimensions de la llengua.

La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents.

El mateix dia, a la plataforma també estaran disponibles 5  novel·les més, que prendran forma amb el mateix mètode de co-creació: La Máquina de las Identidades, de Francesc Miralles, Lo que el fuego no quema, Arturo Padilla, La Nim i el Bosc Tenebrós, d’Eulàlia Canal, El vol dels ocells, de Maite Carranza i Júlia Prats i Més enllà, Xavier Vernetta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local