Curs 2023/24

USTEC, CGT i Intersindical, a les portes de la vaga: "Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer"

Els sindicats mantenen l’aturada del 6 de setembre per la falta d’un compromís “ferm” del departament

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical mantenen la vaga convocada el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs 2023-2024. ACN

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical mantenen la vaga convocada el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs 2023-2024. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els sindicats USTEC-STEs (IAC), CGT i Intersindical mantenen la vaga convocada el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs 2023-2024, davant la manca d'un compromís "ferm" del Departament d’Educació. “Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer", ha assegurat el portaveu de la CGT, Miquel González, que ha recordat que la mobilització forma part del cicle d’aturades que va començar dos anys enrere per revertir les retallades. Els sindicats exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament; l'equiparació salarial per al professorat de l'FP, i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.

Els sindicats han convocat a les portes del Departament d'Educació coincidint amb la roda de premsa de la consellera sobre l'inici de curs. Després de fer les declaracions, han tallat la Via Augusta.

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ha explicat que el sindicat manté la vaga per exigir la recuperació de les condicions laborals perdudes amb les retallades i les millores “d’aquest servei educatiu amb tantes mancances i tants problemes a resoldre”. En aquest sentit, Segura ha apuntat que decisions “arbitràries” com ara el canvi d’inici del calendari escolar evidencien la manca de negociació del departament. El sindicat va anunciar l'aturada el juny passat després que les negociacions amb la nova conselleria fracassessin.

En la mateixa línia, el portaveu de la CGT, Miquel González, ha assegurat que no és suficient un canvi de tarannà "si no hi ha un compromís ferm de revertir les retallades". González ha dit que és una "vergonya" que es comenci el curs amb una reunió de la mesa sectorial quan hi ha una vaga convocada: "Posa de manifest que hi ha un conflicte educatiu molt greu", ha afegit. El portaveu ha dit que aquest inici de curs marca el principi d'un cicle de negociacions: "Aquest primer trimestre ens trobaran novament al carrer".

Segons Segura, una de les qüestions més “preocupants” a tractar amb la consellera és la manca de professorat en algunes especialitats. Segons la sindicalista, a l'empresa privada "hi ha millors condicions laborals, millor horari i millor sou". Segura ha afirmat que els catalans són els docents que cobren menys de l'Estat.

A banda, el portaveu d'Intersindical, Marc Martorell, ha denunciat la “hipocresia” d’alguns dirigents polítics que diumenge van plànyer la mort de la lingüista Carme Junyent. “Mentrestant avui i demà negaran el dret de ser escolaritzats en català a una bona part de l’alumnat de Catalunya”, ha criticat.

Els sindicats han convocat una manifestació dimecres coincidint amb la vaga. Segura espera que la gent “respongui” i surti als carrers: “Al final estem lluitant per la millora dels drets laborals de tots i totes i també per l’educació”, ha dit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local