Espai Romanguer

La Fundació Anna Rovira Codina-Stop Sarcoma obre les seves portes a Canyelles

La Fundació dona veu a una malaltia poc coneguda i sense suficients fons perquè es pugui investigar

La Fundació Anna Rovira Codina-Stop Sarcoma obre les seves portes a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

La Fundació Anna Rovira Codina-Stop Sarcoma obre les seves portes a Canyelles. Ajuntament de Canyelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Canyelles ha pressentat aquest dissabte 18 de novembre la Fundació Anna Rovira Codina- Stop Sarcoma a l'Espai Romanguer. La presentació va comptar amb l'assistència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i la presidenta i fundadora de l'entitat, Mercè Codina, a més de diversos metges i investigadors.

La presentació va donar a conèixer la història de l'Anna, una vilanovina jove, aventurera i apassionada de la vida que va patir un sarcoma. Tot va començar amb una embòlia pulmonar i, després de vàries proves, el resultat en càncer era negatiu. Va anar passant el temps i l'Anna es feia proves, ja que tenia mals d'esquena, estava cansada, patia dolors als peus... I el càncer continuava avançant. Als 8 mesos, li van fer una biòpsia i li detecten un sarcoma en fase 4, a la vena cava, incurable. El 27 de gener del 2021 ens va deixar als 30 anys d'edat.

El sarcoma és un grup de tumors heterogenis amb més de 70 subtipus, el que fa que sigui complicat de detectar. A més, no existeixen marcadors per a la diagnosi precoç, el que provoca que un 40% dels casos tingui una mala diagnosi i que sigui en un 70% imprecisa. També, fa entre 30 i 40 anys que no hi ha avenços importants, hi ha pocs medicaments, els serveis són cars i no tenen reemborsament. Per això no es destinen suficients fons a la investigació contra aquesta malaltia.

La Fundació Anna Rovira Codina busca poder donar-li aquesta ajuda als científics i metges, per tal de poder avançar; volen contribuir a la millora de vida dels diagnosticats i conscienciar  la societat de l'existència d'aquesta malaltia. Tot això, ho faran amb donacions que rebran tant de manera puntual com persones o empreses que es fan socis compromesos; organitzant activitats culturals i esportives i a través de subvencions de les diverses administracions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local