Nota de premsa

El Ple de Sitges aprova el primer pas de la futura zona esportiva i la creació d’un patrimoni municipal de sòl i habitatge

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A diferència de l’anterior govern, l’actual destina un 20% del terreny urbanitzable per sòl públic i un 10% per promoció privada d’habitatges a preus més baixos de mercat. Amb aquest patrimoni es preveu la construcció total de 700 pisos que s’executaran en diferents fases, la primera de les quals serà de 113 pisos que s’ubicaran a la Plana Est i la segona de 124 en els actuals terrenys de la Blanca Subur, però també es preveuen noves promocions a Can Pei, a Ca l’Antoniet i als Plans d’Aiguadolç, com va anunciar el regidor de Projectes, Obra Pública i Habitatge Francisco Merlo.

En el ple també es va aprovar la modificació del conveni col•laborador entre l’Ajuntament i La Caixa per a la construcció d’aquesta dues primeres fases i, en aquest sentit, la regidora no adscrita Vinyet Lluís es va lamentar perquè les seves peticions de l’anterior ple van ser denegades. Rafael Roig, portaveu de l’Entesa per Sitges, va respondre a Vinyet Lluís recordant-li els criteris econòmics exigits en la promoció pública dels Molins que va impulsar l’anterior govern municipal i també la deficitària operació que va suposar la partida de la Plana.

Per la seva banda, el portaveu del PP Ramon Artigas va intervenir per demanar si els habitatges comptarien amb aparcament propi i en quin règim queden les plantes baixes. Francisco Merlo va assegurar que cada un dels pisos estarà dotat de places de pàrquing i que els locals comercials seran de lloguer. Cada un dels requisits exigits per l’obtenció dels pisos de protecció oficials segueixen les bases del Decret de la Generalitat.

D’altra banda, l’avantprojecte de la nova zona esportiva va ser aprovat per unanimitat. Tots els regidors de l’Ajuntament van acordar l’execució de tres camps de futbol a la zona de l’Observatori, situada sobre els actuals pavellons de Pins Vens. Els camps serien un per la Blanca Subur, un segon que seria compartit per diverses entitats, i el tercer s’utilitzaria com estadi municipal i habilitat també per disputar partits de rugbi.

Es preveu que les obres comencin a finals d’any i que la primera fase, la que inclouria el camp de la Blanca Subur, estigués acabada de cara a la temporada 2006-2007.

El primer pas cap al nou complex esportiu es va donar amb el conveni signat a finals del mes de febrer entre la Blanca Subur i l’Ajuntament, on s’acordava la cessió dels terrenys de la Blanca a canvi de poder instal•lar-se en aquest nou complex.

Finalment, el govern va denegar la moció presentada per la regidora no adscrita Vinyet Lluís, relativa al servei bibliotecari de Sitges, on es demanava que les biblioteques Santiago Rusiñol i Roig i Raventós prestessin els seus serveis amb els recursos necessaris, com obrir més hores en període d’exàmens. La regidora de Cultura Àngels Parés li va agrair el seu interès, però li va replicar que la millora del servei també es podria haver realitzat en legislatures anteriors i que l’Ajuntament ja ofereix un servei d’aules d’estudi en cap de setmana a l’edifici Miramar en èpoques d’exàmens. Parés també va manifestar que la regidoria de Cultura està treballant per millorar els serveis de les dues biblioteques municipals actuals i per l’obertura d’un nou centre. La seva ubicació encara està per definir, però l’objectiu és que es pugui situar molt a prop del centre del poble i que no tingui cap barrera arquitectònica.

Altres punts que es van aprovar en aquest ple d’abril van ser la creació de Sitges Model XXI per regular les activitats econòmiques, les infrastructures i el patrimoni de la vila; la convocatòria pública per al nomenament de jutge de pau; la creació de la fundació que gestionarà el Festival Internacional de Cinema; la formació d’una comissió d’estudi per redactar l’ordenança municipal que regularà les condicions d’instal•lació dels elements publicitaris i d’informació comercial; i el conveni que ha de permetre la creació de la Corporació Territorial de Salut del Garraf per treballar conjuntament amb els altres municipis de la comarca i Cunit en la planificació, ordenació i coordinació de centres i serveis sanitaris comarcals, entre d’altres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local