El Grup Matriu d'Infància en Risc de Vilanova visibilitza la importància del treball en xarxa per protegir la infància. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
26-04-2025 17:36
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest divendres, coincidint amb el Dia Internacional per la Lluita contra el Maltractament Infantil, el Grup Matriu d'Infància en Risc de Vilanova i la Geltrú ha celebrat la jornada “Treball en xarxa i prevenció: garantint el futur de la infància i l'adolescència” a la Masia d'en Cabanyes.
La trobada ha reunit professionals de diversos àmbits que treballen amb la infància i adolescència a la ciutat, amb l'objectiu de posar en valor la importància del treball en xarxa per a la detecció i atenció de situacions de risc. Durant l'acte, s'han dut a terme diverses ponències sobre bones pràctiques en l’exploració pediàtrica, el poder del bon tracte i la detecció precoç de situacions de violència infantil, a més de presentar-se la nova eina “Tot ok?” de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.
La regidora d'Infància i Adolescència i d'Acció Social i Dependència, Gisela Vargas, ha obert la jornada destacant “la importància d'intercanviar experiències i posar en valor una tasca social invisibilitzada, però essencial per a la cohesió social i per construir una ciutat amb més oportunitats”. Vargas també ha recordat la tasca que es fa des del Grup Matriu en la prevenció de situacions complexes per a la infància, una feina compartida entre diferents serveis i professionals, i ha assenyalat la recent aprovació del Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) 2025-2029 com a eina clau per continuar avançant en la protecció dels drets dels infants.
Creat el 2022 a partir de la Taula d'Infància, el Grup Matriu té com a objectiu fomentar espais de treball cooperatiu per millorar la detecció i atenció de la infància en situació de risc. Actualment hi participen deu serveis municipals i sanitaris, entre ells pediatria dels CAPs, el CDIAP Garraf, el CSMIJ, l'Hospital Sant Camil i la Barnahus, sota el lideratge de la Regidoria d'Acció Social i Dependència.
Amb iniciatives com aquesta jornada, el Grup Matriu reafirma el seu compromís d'impulsar accions preventives, identificar factors de risc i reforçar les capacitats parentals de les famílies, amb l'objectiu de fomentar el bon tracte i garantir una infància protegida i segura a Vilanova i la Geltrú.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!