Curs 2024/25

El Pla Educatiu d’Entorn de Vilafranca impulsa noves activitats inclusives per al tercer trimestre del curs

Un dels projectes destacats és el programa pilot de Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE), que aquest trimestre ofereix 15 tallers per a 150 alumnes de 5è i 6è de primària

El Pla Educatiu d’Entorn de Vilafranca impulsa noves activitats inclusives per al tercer trimestre del curs. Ajuntament de Vilafranca

El Pla Educatiu d’Entorn de Vilafranca impulsa noves activitats inclusives per al tercer trimestre del curs. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de Vilafranca del Penedès engega aquest tercer trimestre del curs 2024-2025 amb una nova bateria d’activitats educatives i comunitàries adreçades a infants, joves i famílies. L’objectiu és reforçar l’equitat educativa, més enllà de l’horari lectiu, i promoure la cohesió social a través d’una educació inclusiva i comunitària.

La regidora d’Educació, Gemma Romeu, i la inspectora del Departament d’Educació, Soledad Balagueró, han presentat les novetats en roda de premsa aquest dimarts, posant èmfasi en el compromís del consistori i dels agents educatius del territori per garantir les mateixes oportunitats per a tot l’alumnat.

Tallers de suport amb robòtica com a fil conductor

Un dels projectes destacats és el programa pilot de Tallers de Suport i Acompanyament Educatiu (TSAE), que aquest trimestre ofereix 15 tallers per a 150 alumnes de 5è i 6è de primària. L’activitat combina robòtica, tecnologia i pensament crític per millorar les competències bàsiques i fomentar l’ús del català. El projecte busca també promoure l’arrelament al territori i la participació activa dels infants.

Mentoria per a joves en situació de vulnerabilitat

També s’ha posat en marxa un projecte de Mentoria per a joves en risc d’exclusió, amb el suport de les fundacions Impulsa i PINNAE. L’acompanyament és integral: es financen estudis de Formació Professional, es faciliten ordinadors, es proposen formacions transversals i es connecta els joves amb entitats i empreses del territori. La iniciativa comença com a prova pilot amb entre 6 i 9 joves i preveu ampliar-se en properes edicions.

Casals d’estiu inclusius i més de 70 activitats gratuïtes

De cara a l’estiu, el PEE preveu reforçar el suport als casals impulsats per les AFAs, garantint l’accés dels infants vulnerables —fins a una tercera part de les 700 places— i incorporant vetlladors/es per a nens i nenes amb necessitats educatives especials. També s’impulsarà una formació específica per a monitors en matèria d’inclusió.

A més, el programa Ocistiu oferirà més de 70 activitats gratuïtes o a preus assequibles per a infants, joves i famílies: tallers de música i cuina, esports, robòtica, cinema, activitats aquàtiques i excursions, entre d’altres.

Una aposta comunitària per l’equitat educativa

El PEE es coordina des d’una comissió mixta entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament. Aquesta aposta es vol consolidar com una xarxa educativa compartida, on l’administració, els centres i el teixit associatiu treballen plegats per eliminar barreres d’accés i prevenir l’abandonament escolar.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local