Projecte Buchenwald

Més d’un centenar de joves del Garraf i el Penedès reflexionen a Vilanova sobre memòria històrica i lluita antifeixista

Una jornada pionera reuneix estudiants de secundària per compartir projectes, debatre sobre la memòria de l’Holocaust i reivindicar el compromís juvenil amb els drets humans i la cultura de pau

Més d’un centenar de joves del Garraf i el Penedès reflexionen a Vilanova sobre memòria històrica i lluita antifeixista. Projecte Buchenwald

Més d’un centenar de joves del Garraf i el Penedès reflexionen a Vilanova sobre memòria històrica i lluita antifeixista. Projecte Buchenwald

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Centre Cívic de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú ha acollit aquest divendres 16 de maig la primera trobada juvenil de memòria del Grup DEMD Garraf Penedès, una cita pionera que ha reunit més de 100 alumnes d’ESO i Batxillerat de cinc centres educatius del territori per compartir experiències i aprofundir en la defensa de la memòria històrica, els Drets Humans i la lluita contra el feixisme.

L’activitat s’emmarca dins del Projecte Buchenwald – Grup DEMD Garraf Penedès, impulsat pel Grup DEMD i l’Amical de Buchenwald, amb el suport del CRP del Garraf, el Departament d’Educació de la Generalitat i el Memorial Democràtic. Hi han participat estudiants dels INS Dolors Mallafré i Escola el CIM de Vilanova i la Geltrú, INS Alexandre Galí de Sant Pere de Ribes, INS Cubelles i INS Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès.

La trobada ha estat un espai d’intercanvi de projectes i metodologies per abordar la memòria de l’Holocaust i la deportació als centres, però també ha generat debat i reflexió sobre el paper del jovent en l’actualitat, davant conflictes globals i el repunt de discursos d’odi, amb l’objectiu de reforçar una cultura de pau, justícia social i compromís democràtic.

A més, durant la jornada s’ha fet un repàs als deu anys del Premi Marcel·lí Garriga de fotografia —convocat en memòria dels camps de concentració nazis— i s’ha donat a conèixer la guanyadora de la seva onzena edició: la jove Miren Martínez, del Col·legi Alazne Ikastetxea de Barakaldo (Biscaia).

Aquesta primera trobada juvenil suposa una fita per consolidar una xarxa educativa compromesa amb la memòria i l'antifeixisme, i es planteja com un punt de partida per a futures edicions i col·laboracions entre centres del Garraf, el Penedès i més enllà.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local