EUGENI MOLERO, gràcies pels 1943-1984.

Joan Andreu Rodríguez i Serra 05-05-2006 16:45 Lectures 368

Arxivat a:

Divendres 19 de maig del 2006, entregarem els premis, organitzats pel Consell Comarcal del Garraf amb el nom de l’EUGENI MOLERO i PUJÓS, dels treballs de periodisme imprès/digital, televisiu, radiofònic, gràfic i d’investigació publicats a la comarca.

En Molero va ser periodista, va impulsar molts projectes de caire cultural com el setmanari Canigó i Presència, publicacions com Tramuntana, Àncora, El Correo Catalán, l’Eco de Sitges i La Comarca del Garraf.

Al Setmanari de Vilanova i la Geltrú (primera publicació en català que es va fer al Garraf) als anys 1977 i 78 i a la publicació mensual Montgrós de Sant Pere de Ribes.

Molero va ser fundador de l’Associació Catalana de Crítics d’Art i apassionat per la música va escriure les biografies d’Eduard Toldrà, Rafael Ferrer i Francesc Mas i Ros; col•laborant amb La Principal de la Bisbal, a la Cobla de la Generalitat de Catalunya i amb Josep i Manuel Saderra, músics de cobla i compositors.

Va ser guardonat amb els Jocs Florals de l’exili i va rebre cinc vegades el premi Pau Casals d’assaig sobre temes musicals.

Enguany, amb la publicació del guanyador del premi d’investigació, Sr. Francesc Foguet i l’entrega dels premis; “els Molero”, obren una nova etapa, que s’ha de caracteritzar per renovar l’esperit pel que es van crear, per la necessitat de recuperar la vitalitat del propi Eugeni Molero.

Els premis de periodisme i investigació de l’Eugeni Molero necessiten obrir-se fora de la Comarca del Garraf, cal trobar noves vies de participació, de creació i d’enfortiment del propi premi.

Vull aprofitar la possibilitat que la meva responsabilitat m’ha ofert de conèixer la seva família, començant per la seva vídua que ha sabut transmetre’ns amb sensibilitat i afecte l’amor al seu espòs i el plaer per gaudir de les coses mes senzilles de la vida.

Als seus fills, transmissors de Cultura i ambaixadors d’un cognom que porta la lletra i la nota d’en Molero.

A tots els participants, jurats i col•laboradors que heu ajudat a interpretar una composició, a voltes, difícil d’una partitura amb un títol important i amb uns arranjaments especials.

I a l’Eugeni Molero, gràcies


Joan Andreu Rodríguez i Serra
Vice-president del Consell Comarcal del Garraf
President de l’Àrea de Serveis a les Persones.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No