VNG

Mig miler d'escolars, als tallers de prevenció de la violència masclista

Els tallers han començat aquesta setmana i estan organitzats per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Caja de Ahorros del Mediterraneo

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l’Espai d’Equitat, realitza durant el mes de desembre tallers de sensibilització i prevenció de la violència masclista, en el marc del Menú d’Activitats del PAE, als i les alumnes d’educació de secundària, batxillerat i cicles formatius de la ciutat.

Enguany, la majoria dels tallers programats estan patrocinats per la Caja de Ahorros del Mediterraneo (CAM), el que també ha permès apropar aquesta iniciativa als alumnes del tallers de formació i d’ocupació del CFO La Paperera. Els tallers, que s’han iniciat aquesta setmana, tenen com a objectiu la sensibilització i la identificació dels rols de gènere per a la prevenció de la violència masclista. Es faran 22 tallers per a més de 520 alumnes.

Aquest matí, responsables municipals i de la CAM han assistit a un dels tallers que s’estan impartint al centre de La Paperera. Abans, però, s’ha donat a conèixer als mitjans de comunicació aquesta iniciativa, que tindrà continuïtat en els propers mesos.

Durant la presentació la regidora d’Educació i Treball i de Plans d’Equitat, Míriam Espinàs, ha dit que el problema de la violència de gènere requereix d’un treball diari i constant “per això l’Ajuntament de VNG vol treballar el problema des de les escoles i centres d’ensenyament de la ciutat, per tal de conscienciar els més joves sobre la necessitat de resoldre aquesta problemàtica social”.

Miquel Toha, director de l’oficina de la CAM a Vilanova i la Geltrú, ha volgut destacar que la voluntat de l’entitat que representa és “atacar de manera ferma i responsable una situació que esdevè una xacra social. Per aixo consideren que cal modificar hàbits i creences que son la base de la violència masclista”.

A l’acte també hi ha assistit Teresa Martin Herrador, cap del programa “Conèixer per a canviar la mirada” de la CAM, qui ha explicat els beneficis socials d’aquests tallers, pel missatge que es difón entre els assistents. “Els tallers posen de relleu les petites conductes de violència masclista que es produeixen sovint durant les primeres relacions de les parelles joves, i que no és veuen com a tal. És per aquest motiu que des de la CAM es treballa amb el col·lectiu dels joves, perquè són un dels principals grups de risc on es pot començar a atacar el problema”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local