Javi Polinario |
14-01-2009 22:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Al voltant d’aquests pactes s’ha especulat sobre la possibilitat de viure a Vilanova una futura sociovergència treballada lentament. Tot i així, des del PSC, Joan Ignasi Elena confirma que “l’estratègia política de passat, de present i de futur del nostre partit és l’entesa dels partits d’esquerres. En aquest sentit sempre m’hauran sentit dir això com a candidat, com a alcalde i com a dirigent del meu partit. Per tant, en aquest sentit no hi ha canvis.”
Per la seva banda, Neus Lloveras, regidora de CiU, afirma que “la nostra pretensió principal és governar sols”. Ara bé, també afegeix que “això no vol dir que estem tancats al diàleg”. “Sempre estem disposats a parlar sobre qualsevol qüestió política, però el nostre objectiu és anar sols”.
De fet, explica que han tingut “contactes amb la resta de forces polítiques com la CUP o els partits de l’equip de govern” per tal de treballar i fer una “oposició constructiva”. Als convergents sembla ser que no els agrada “l’oposició negativa” perquè “és més productiu” optar per la primera.
Però, per què tants pactes?
En aquest sentit de treballar d’una forma productiva i constructiva, Elena recorda que el pacte del pressupost del 2009 és degut a que la situació econòmica d’enguany ha fet que “s’hagués d’enviar un missatge a la ciutadania de que els partits del govern i el principal partit de l’oposició van en el mateix camí i que són conscients que han de deixar les picabaralles a un cantó i dedicar-se a treballar pel conjunt de la ciutat”.
Lloveras justifica aquest pacte apel•lant a la “responsabilitat”. Els convergents van considerar que era una “situació complicada” i, coincidint amb Elena, “creiem que no hauria estat just pels ciutadans discutir-nos en aquests moments pel tema de pressupostos. S’havia d’anar a una i buscar el millor pressupost per Vilanova”.
A més, el 2008 quedarà en la història com l’any del gran acord sobre el PERI Cap de Creu, que després de més de 40 anys, el proper dilluns 19 de gener s’aprovarà inicialment la modificació puntual del Pla General per tal de començar a desbloquejar la problemàtica d’aquest sector.
Amb una imatge curiosa van presentar als mitjans de comunicació aquest acord. Junts a la taula feien presència els representants dels partits del govern amb el representant de CiU. També hi havia el regidor de l’àrea d’urbanisme i el de projectes urbanístics, paisatge i habitatge.
Al respecte, Elena deixa clar que qüestions com el PERI Cap de Creu o l’Eixample Nord “tenen una transcendència pel futur de la ciutat i la decisió que prenguis la configura per sempre”. “Són qüestions estratègiques que transcendeixen d’una legislatura a una altra i s’han de discutir i arribar a acords amb el principal grup de l’oposició”.
A més, sobre aquest sector, LLoveras, que considera que “era un tema urgent”, creu que “la proposta que se’ns va presentar era interessant i vam estudiar-la a fons i vam considerar que en aquests moments era la millor solució. I creiem que és una bona solució”.
Per Elena, la resposta a aquests pactes puntuals és clara: “des que sóc alcalde sempre he defensat que els grans temes de ciutat s’havien d’acordar amb el principal grup de l’oposició”. Tal i com opinen els nacionalistes. El per què per part de Lloveras és que “pels temes de ciutat sempre hem estat oberts a col•laborar”.
En definitiva, encara que van a una molt sovint, els principals partits de l’ajuntament de Vilanova no tenen previst en aquests moments formar un govern conjunt. Sembla ser que els convergents estarien més disposats, però la rotunditat dels socialistes ho deixa clar. Això sí, les seves declaracions són com si d’un missatge unitari es tractés.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!