VD |
21-09-2009 22:24
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Espinàs ha explicat que aquesta nova oferta formativa “culmina un llarg i intens treball conjunt de les regidories d'Educació i Treball, de Desenvolupament Local i de l'espai Neàpolis”. Així doncs, s'inicia un projecte global que té per objectiu obrir noves perspectives socioeconòmiques per a la ciutat. La proposta del curs centralitza i catalitza la primera fase de les estratègies públiques que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té previst aplicar sobre els nous models econòmics a incorporar a la ciutat, com són els nous medias: videojocs, cinema digital, televisió per internet (tvip) o Tv mòbil, entre d'altres.
La regidora d’Educació i Treball ha remarcat que s'ha apostat de manera decidida per oferir aquest nou curs “després de realitzar un estudi de les ocupacions que poden gaudir d’una demanda de professionals important”. A més a més, s’han mantingut diferents contactes amb empreses del sector i diverses universitats catalanes, com és el cas de la Fundació Digitalent.
En aquest sentit, Inés Garriga, directora general de la Fundació Digitalent, empresa que ha assessorat el projecte vilanoví, ha explicat que “el món dels videojocs té un mercat molt gran i fort, i aquest cicle cobreix moltes expectatives sobre les necessitats de personal del sector”. Garriga ha remarcat que “Espanya és el quart país europeu consumidor de videojocs, mentre que la producció estatal és només de l’1%, motiu pel qual les empreses del sector estan començant a apostar per desenvolupar aquests estudis”.
El cicle té una durada de 1.950 hores, dividides en dos anys, i expedirà la titulació de Tècnic Superior en Il·lustració: Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals. Així doncs, des de l'EMAID es formaran professionals del disseny de videojocs i aplicacions interactives amb capacitat de respondre de manera eficaç a les necessitats i potencialitat de la demanda del sector, que genera un important volum econòmic i obrirà noves portes al món laboral a molts joves.
Emili Marimón, director de l’EMAID, ha explicat que “el cicle es divideix en una vessant tècnica i una altra artística, que és la que més potenciarem al ser una escola d’art i disseny”. A més, Marimón ha remarcat que no només es treballarà en videojocs destinats a l’oci, sinó que també “hi ha diferents entorns virtuals que tenen aplicacions educatives, com els simuladors de conducció de les autoescoles”, entre d’altres.
Actualment, l’escola municipal ja compta amb un total de 26 alumnes matriculats en aquesta nova formació respecte les 30 places que s’ofertaven, xifra que demostra la bona acollida per part dels estudiants. En aquest sentit, la majoria d’aquests alumnes, que es divideixen en dos grups, són de la comarca i de diferents indrets de Catalunya. Les persones interessades en ocupar alguna d’aquestes 4 places vacants poden matricular-se, fins el proper 5 d’octubre, a l’EMAID. Per a poder accedir al curs, és necessari tenir el batxillerat, de manera que els que han cursat la modalitat artística accedeixen directament, mentre que la resta ha de realitzar un prova d’accés.
Els alumnes que inicien aquest nou i pioner cicle gaudiran d'una sortida professional molt àmplia que va des del disseny de videojocs realitzat com a professional autònom o associat a una empresa relacionada amb la producció de videojocs i aplicacions interactives, fins a la producció de cinema i televisió, publicitat, disseny gràfic, aplicacions interactives i multimèdia i realització d'animacions i escenaris virtuals, entre d'altres.
En aquest sentit, Joan Carles Lluch, director de Neàpolis, ha remarcat que la proposta del cicle “és molt àmplia”, ja que no només es treballaran els videojocs, sinó també les aplicacions interactives de les noves tecnologies, etc. A més, Lluch ha explicat que “es realitzaran cursos de reciclatge alternatius per tal d’actualitzar els coneixement dels estudiants”, tant quan estiguin cursant els estudis com quan ja els hagin acabat.
El nou cicle de Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals té una relació directa amb altres cursos que es seguiran oferint enguany, com els Cicles Formatius de Grau Superior de Gràfica Publicitària i de Projectes i Direcció d'obres de Decoració (PIDOD), fet que possibilita a l'EMAID oferir als seus alumnes una formació transversal i completa a partir de la combinació d'aquests ensenyaments. A més, el centre ofereix també el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Autoedició, que ja s’ha iniciat aquesta setmana.
La oferta de l’EMAID es complementa amb diversos taller adreçats tant a infants (de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys), com a adults, on hi ha les especialitats de còmic i il·lustració, pintura, dibuix artístic, ceràmica, tall i confecció (moda), fotografia, fotografia digital, vídeo digital, disseny assistit per ordinador (Autocad), animació digital, gravat i estampació i el curs preparatori a cicles formatius d’Art i Disseny.
Instal·lacions millorades
Les instal·lacions de l’Escola Municipal d’Art i Disseny s’han vist millorades gràcies a les obres de manteniment i millora que s’han dut a terme al llarg de l’estiu. Així doncs, el centre municipal estrena dues noves aules, en les quals s’impartirà el nou cicle d'Il·lustració, Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals, que han estat dissenyades pels professors de la mateixa escola. També s’ha dut a terme la reforma dels sanitaris així coms la instal·lació d’aire condicionat i calefacció.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!