VNG

El CUM incorpora enguany l'Educació com a nova àrea de formació

El Campus s'està convertint en un punt de referència per als estudis interuniversitaris

Imatge d'arxiu dels cursos

Imatge d'arxiu dels cursos

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La programació de 2010 del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) ha incorporat una nova àrea temàtica de formació sobre Educació amb cursos com 'TDAH: detecció, diagnosi i tractament'; 'Prevenció i intervenció davant la violència a l'aula';'Gestió de les emocions a l'aula' i 'Anàlisi i interpretació de dibuixos infantils i juvenils', entre d'altres propostes. Aquests cursos s'afegeixen als que ja s'impartien anteriorment en àrees com Societat de la Informació; Medi Ambient; Ciència i Tecnologia; Societat, Cultura i Turisme i Economia i Empresa.

Per a la regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de VNG, Míriam Espinàs "la incorporació d'una nova àrea d'estudis al voltant de l'educació dóna resposta a l'alta demanda que hi ha de formació en aquest àmbit". Míriam Espinàs ha destacat també que la programació d'enguany ha estat fruit "d'un treball molt intens i transversal de l'Institut Municipal d'Educació i Treball (IMET) amb la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Ajuntament de VNG i l'Institut Europeu de la Mediterrània".

Segons Míriam Espinàs "el Campus s'està convertint en un punt de referència per als estudis interuniversitaris", una prova d'això, segons ha dit la regidora és el fet que "un 70% dels alumnes del CUM tenen estudis universitaris i un 50% són persones vinculades amb l'educació".

El CUM arriba enguany a la 14a edició consolidant tant l'oferta formativa com els festivals. La nova programació preveu la realització del festival Blanc; el Mobile Game Festival i la trobada sobre audiovisual integrat EMBED, organitzats conjuntament amb l'Espai de la Tecnologia i les Idees Neàpolis.

Memòria del CUM 2009

Sobre l'edició de l'any passat un total de 808 persones han participat en algun dels cursos del Campus Universitari de la Mediterrània durant el 2009. Majoritàriament, les persones que es van inscriure ho van fer en cursos de l'àmbit de 'societat, cultura i turisme', amb una oferta inicial de 27 cursos dels quals finalment se'n van realitzar 20. A continuació se situava l'àmbit de 'societat de la informació', amb 19 cursos programats, dels quals se'n van acabar fent 10; 'medi ambient' amb una oferta de 8 cursos i 5 realitzats; 'economia i empresa' amb 7 cursos programats i 5 realitzats i 'ciència i tecnologia', amb 5 cursos en oferta i 2 realitzats. Del total de 66 cursos programats, l'any passat se'n van realitzar 42.

Entre les dades que reflecteix la memòria anual del Campus Universitari de la Mediterrània s'observa que dels més de 800 alumnes inscrits, 460 ho van ser en cursos de l'àrea de societat, cultura i turisme. 44 persones, van optar pels cursos de l'àrea de ciència i tecnologia; 131 persones es van inscriure a cursos de l'àrea de medi ambient; 326 alumnes a l'àrea de societat de la informació i 41 persones a l'àrea d'economia i empresa. Segons responsables del CUM, la majoria d'alumnes que accedeixen a la formació del campus estan vinculats amb l'educació, un 50%, mentre que els estudiants són el segon sector majoritari, un 25%. Pel que fa a la procedència de l'alumnat, un 66% són de Vilanova i la Geltrú. Sobre la formació dels alumnes, un 70% dels inscrits en els cursos del CUM tenen estudis universitaris o superiors.

Pels responsables del CUM l'augment d'un centenar d'inscripcions el 2009 respecte l'any anterior té al seva raó de ser en la bona acollida dels cursos destinats a mestres i professors, així com també per la incorporació d'activitats de gran format com les Jornades de Turisme de Cooperació al Desenvolupament o el Festival Blanc de disseny gràfic. A banda, també han tingut molt bona acollida els cursos organitzats conjuntament amb altes institucions públiques com el VII Curs sobre Conflictes armats (amb la Creu Roja); el curs sobre Europa (amb el Consell Comarcal del Garraf) o el curs sobre Dones fent Món (amb l'Espai d'Equitat de l'Ajuntament de VNG).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local