VD |
01-11-2010 20:05
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En aquestes eleccions es renoven la meitat de representant dels membres representants del professorat, dels pares i mares, de l’alumnat, del personal d’administració i serveis i del personal d’atenció educativa complementària. Un procés que es repeteix passats dos anys, quan es renova l’altra meitat que queda de l’organisme.
Les eleccions renoven la meitat dels membres de cada consell escolar, actualment a Catalunya hi ha 4.480 consells escolars. Es poden presentar com a candidats totes les persones membres de cadascuna de les categories sotmeses a votació. En el cas de l’alumnat, en queda exempt aquell que ha estat objecte de sanció per conducta perjudicial per a la convivència del centre.
L’horari de la votació el determina el director o directora del centre en funció de les característiques del propi centre i tenint en compte la possibilitat horària de votació de cadascun dels membres. Passats quinze dies des de l’última votació es constitueix el consell escolar.
Tasques i funcions dels consells escolars
El consell escolar és l’òrgan de participació de la comunitat escolar en el govern del centre. Així ho estableix la Llei d’Educació de Catalunya, que delimita quines són les seves funcions. Aquestes són algunes de les més destacades:
- Aprovar el projecte educatiu del centre.
- Aprovar la programació anual del cenre i avaluar-ne els resultats.
- Aprovar la carta de compromís educatiu.
- Aprovar el pressupost del centre.
- Intervenir en el procediment d’admissió d’alumnes.
- Participar en les anàlisis i avaluacions del funcionament del centre i conèixer l’evolució del rendiment escolar.
- Aprovar les directrius per a la programació d’activitats escolars complementàries i activitats extraescolars.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!