VNG

ESADE se suma al projecte 'Cultura emprenedora a l'educació primària'

Enric Segarra, professor del centre, va realitzar ahir un taller de creativitat amb 200 nens i nenes de les escoles Ginesta, Sant Jordi i Arjau

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al voltant de 200 alumnes de les escoles Ginesta, Sant Jordi i Arjau, van participar ahir en un taller de creativitat impartit per enric Segarra, professor d'ESADE.

Aquesta activitat, que s'emmarca dins del projecte 'Cultura emprenedora a l'educació primària' impulsat per l'Institut Municipal d'Educació i Treball, es va centrar en definir el concepte de creativitat i veure diversos exemples d'enginys creatius que han canviat la manera de fer les coses quotidianes.

Posteriorment, els nens i nenes es van dividir en diversos grups per iniciar l'activitat pràctica, que consistia en buscar altres usos a objectes tan quotidians com una goma elàstica, una pinça d'estendre la roba, un rotllo de paper higiènic i un clip. Properament, els responsables de l'activitat recolliran els objectes que els alumnes hagin creat amb la combinació dels diferents materials que se'ls va lliurar.

Petits emprenedors

El projecte 'Cultura emprenedora a l'educació primària' es va iniciar durant el curs 2009-2010 gràcies a l'impuls de l'IMET i la col·laboració de l'Associació d'Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedes.

Els seus objectius són desenvolupar i adquirir hàbits de comportament en relació al món social i laboral; conèixer i practicar els principals valors que hi ha darrere del fet d'emprendre; desenvolupar idees que portin a emprendre, bé sigui en el món laboral, ja sigui en el món social; i identificar i conèixer elements i principis bàsics que puguin sortir de la transversalitat del currículum, com la publicitat, comptabilitat, iniciativa, llenguatge, sociabilitat, etc.

Es mètode de treball que es segueix es basa en una simulació d'una empresa, de manera que els i les alumnes han de crear i dissenyar un producte, fer l'estudi de viabilitat, crear un prototipus, desenvolupar una cadena de treball, estudiar la publicitat, els costos, el preu de venda, els permisos, etc., i finalment posar el producte a la venda o al servei d'altres persones.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local