VD |
12-06-2011 22:38
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Dissabte passat, a la Masia d’en Cabanyes, es va dur a terme la jornada “Alimentació ecològica i de proximitat als menjadors escolars”. Organitzada pel Consell Comarcal del Garraf, aquesta activitat tenia per objectiu promoure el consum responsable i l’alimentació d’alt valor afegit, tant a nivell de nutrició com de responsabilitat social i mediambiental, als menjadors escolars.
Un total de 46 persones van participar durant aquesta jornada que va incloure ponències sobre la importància de l’alimentació de qualitat i de proximitat en la infància, la presentació del manual “A taula”, la projecció del vídeo “Aprendre a menjar, aprendre a viure” i la descripció del “Programa d’educació alimentària i nutricional a les escoles de Vilanova i la Geltrú”.
Durant la jornada també es va realitzar una dinàmica de generació d’idees en la què van prendre part productors de la comarca, empreses de càtering i de cuina per a menjadors escolars, associacions de mares i pares d’alumnes, directors de centres educatius, associacions i cooperatives de consum responsable i ecològic i representants d’ens locals.
Emprendre accions conjuntes, donar a conèixer els productors i productes de la comarca, posar en valor la tasca educativa i nutricional que es desenvolupa als menjadors escolars, dinamitzar una xarxa entre centres i proveïdors, fomentar l’hort a les escoles i crear una cooperativa agrària que centralitzi la distribució i compra dels productes, són algunes de les conclusions que van sorgir a partir del debat. L’acte va cloure amb una degustació de productes de diferents productors del territori com Cal Batadet, Mel de Canyelles i Aurora Tarrés, entre d’altres.
El Consell Comarcal del Garraf, a través de l’àrea de serveis personals i l’àrea de promoció econòmica, continuarà promovent accions de formació i sensibilització sobre l’alimentació ecològica i dinamitzarà una xarxa per generar sinergies de cooperació i col·laboració entre diversos agents socials de la comarca que afavoreixi la introducció productes ecològics, de temporada i de proximitat als menús dels menjadors escolars. L’aposta per aquest model d’alimentació contribueix al consum de productes amb més nutrients, la disminució de residus d’embalatge, la reducció de contaminació atmosfèrica per transport, el foment de la pagesia local, la creació de llocs de treball al territori i l’impacte positiu en la salut de la població infantil de la comarca.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!