VNG

La Mesa d'Educació Ferroviària vol la capitalitat educativa per a Vilanova

La segona trobada va designar com a representant i portaveu de la mesa la regidora d'Educació, Ariadna Llorens

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-05-2012 11:07 Lectures 873
Ajt Vilanova i la Geltrú. Mesa d'Educació Ferroviària

Ajt Vilanova i la Geltrú. Mesa d'Educació Ferroviària

Durant la segona trobada de la mesa s'ha posat l'èmfasi en els objectius a curt i mig termini que s'ha plantejat la Mesa d'Educació Ferroviària de VNG. A més també ha designat la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens, com la persona que ostentarà la representativitat de la mesa en nom de la resta d'agents i institucions que en formen part davant qualsevol institució o interlocutor. En aquest sentit, s'ha posat fil a l'agulla amb el repte de "posicionar Vilanova i la Geltrú com a capital del ferrocarril de Catalunya en base al fet que la ciutat ja és un model educatiu, divulgatiu, cultural i patrimonial del sector ferroviari". Aquesta afirmació, realitzada per la regidora Ariadna Llorens se sustenta en la ubicació d'elements estratègics a la nostra ciutat i molt pròxims els uns dels altres geogràficament, com són l'estació de rodalies RENFE; el Museu del Ferrocarril; els tallers Renfe-Integria; l'EPSEVG amb l'aulari, el Centre Tecnològic i Neàpolis; la Biblioteca i la Residència de la UPC.

El diputat Carles Campuzano va recomanar a la mesa dur a terme diferents gestions amb el Departament d'Ensenyament i "més concretament amb el director general de Formació Professional, Melcior Arcarons, per presentar aquesta proposta de formació dual on l'educació teòrica es complementa amb les pràctiques a les empreses". En aquest sentit, segons el diputat Campuzano "el fet de disposar d'empreses i tallers com els de Renfe-Integria a la ciutat dóna un valor afegit important a la proposta que sigui la capital del Garraf la ciutat que desenvolupi aquesta formació professional". En aquests termes també es va expressar Francesc Xavier Balaguer, director de Comunicació i Màrqueting Estratègic de Ferrocarrils de la Generalitat qui va afirmar que "actualment s'estan produint les converses amb el Departament per crear el grup de treball per fer possible que a Catalunya hi hagi aquesta formació vinculada al sector ferroviari". En aquest punt, va continuar Francesc Xavier Balaguer, "jo recomanaré que en la creació del grup de treball s'integri ja l'institut que hagi de desenvolupar aquest cicle".

Per la seva banda, Maite Castillo, gerent de la zona Mediterrania de Renfe-Integria, va explicar que en breu "ja disposarem de les aules de formació en l'àmbit de manteniment de nous trens i desenvolupar possibles col·laboracions amb l'Institut Lluch i Rafecas". Malgrat tot, segons Maite Castillo, "caldria obrir el currículum del cicle formatiu per acollir altres especialitats a banda del manteniment de vehicles".

La segona jornada de treball de la Mesa d'Eduació Ferroviària es va celebrar a l'EPSEVG. La propera sessió de treball haurà de servir, entre d'altres, per avançar en la concreció dels objectius a curt termini i veure si és factible convidar el director general de Transports de la Generalitat, Enric Ticó a la trobada del Consell Assessor del Màster en Sistemes Ferroviaris que s'ha de celebrar el 8 de juny.


Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No