Centre de Formació d'Adults

Professors del Centre d'Adults Teresa Mañé participen en unes jornades a Itàlia

Fotografia de grup de professors dels centres que participen en el projecte

Fotografia de grup de professors dels centres que participen en el projecte

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Van participar en unes jornades de treball a Itàlia en el marc del projecte F.I.L.M. d'associació d'aprenentatge Grundtvig.

Misericòrdia Jansà i Joan J. Tarrida, professors del Centre de Formació d’Adults  (CFA) Teresa Mañé (de Vilanova i la Geltrú), van viatjar al sud d’Itàlia (a la regió de la Pulla) a finals d’octubre per tal de participar en unes sessions de treball amb professorat de sis centres d’altres països europeus (Alemanya, Croàcia, Itàlia, Letònia, Regne Unit i Romania). Aquestes jornades de treball, que es van desenvolupar entre els dies 24 i 27 d’octubre, van ser organitzades per l’escola Niccolò Andria de Massafra, amb la coordinació de la professora Cinzia Perniola.

Els objectius principals d’aquestes jornades van ser, d’una banda, concretar diversos aspectes del projecte F.I.L.M. (Facilitate In-formal Learning through Movies), un projecte d’associació d’aprenentatge Grundtvig que el CFA Teresa Mañé i centres d’altres països europeus desenvoluparan al llarg d’aquest curs acadèmic i del següent (entre setembre de 2012 i juliol de 2014), i, d’altra banda, veure i analitzar la pel·lícula italiana Terraferma (dirigida per Emanuele Crialese), així com visitar alguns indrets (dels quals destaca Matera) escollits per força cineastes famosos (Pier Paolo Pasolini, Giuseppe Tornatore, Mel Gibson, Jean-Jacques Annaud, Edoardo Winspeare, etc.) per tal de filmar-hi diverses pel·lícules.

El projecte, la llengua vehicular del qual és l’anglès, consisteix en el treball de part de l’alumnat i del professorat del CFA Teresa Mañé i d’altres centres sobre el cinema europeu recent produït a cadascun dels països dels centres que participen en aquesta iniciativa. El projecte forma part del programa sectorial Grundtvig (integrat dins el Programa d’aprenentatge permanent de la Unió Europea); l’objectiu fonamental del programa Grundtvig és millorar la qualitat i la dimensió europea de l’educació d’adults en sentit ampli.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local