l'ensenyament d'1 a 3 anys

Els beneficis de l'educació emocional omplen la capella de l'Índex

És indispensable potenciar l'educació emocional paral·lela al desenvolupament cognitiu, sinó anem coixos ja d'entrada'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

'Els estats emocionals s'encomanen. No podem tenir famílies felices si nosaltres no som feliços'. Aquesta tesi va ser una de les línies argumentals de la xerrada que la pedagoga i especialista en desenvolupament emocional i relacions humanes, Anna Mascaró va oferir aquest dimarts a la Capella de l'Índex, sota el títol 'Els beneficis de l'educació emocional per a infants de 0 a 3 anys. El repte de les Escoles Bressol Municipals'.

L'acte, que estava organitzat per la regidoria d'educació de l'Ajuntament de Sant Sadurní en la línia de treball de reforçar la gestió emocional en l'ensenyament d'1 a 3 anys, tant a nivell professional com familiar, va comptar amb la presència de la regidora d'educació, Cristina de la Cruz, que va presentar la xerrada posant l'èmfasi en la importància de l'entorn emocional dels infants: 'Els nens són com a esponges i el tema emocional el perceben molt i el transmeten molt'

Anna Mascaró va explicar als molts assistents que omplien la sala que l'educació emocional és l´art de gestionar, de manera sostenible, el nostre món emocional de manera que la nostra energia afectiva ens serveixi per enriquir-nos, per augmentar la qualitat de les nostres relacions, i per millorar el món en què vivim : 'És indispensable potenciar l'educació emocional paral·lela al desenvolupament cognitiu, sinó anem coixos ja d'entrada. Durant molts anys hem tingut una educació molt mental i cal incloure-hi el codi del sentir '.

Tenir èxit, ser optimista, segur, atent, responsable i confiat en l´edat adulta, depèn de com una persona hagi estat educada emocionalment durant els tres primers anys de vida, quan es formen gran part de les connexions neuronals que acompanyaran aquesta persona al llarg dels anys; és per això que cal cuidar molt la influència dels factors emocionals i socials en aquesta primera etapa. No només què fem, sinó com ho fem, com ho vivim, com ho sentim, i és aquest 'com' el que proporciona un sentit determinat i un desenvolupament integral de la persona: 'La consciència emocional és un pou sense fons al qual els nens i els adults hem de baixar-hi per extreure la informació de gran valor que ens farà comprendre millor les nostres conductes i comportaments'.

Les educadores de La Fil·loxereta i l'Espurna treballen en un procés de reciclatge continuat amb aquesta formadora especialitzada en aspectes de gestió emocional, per tal que els infants adquireixin aquestes competències bàsiques per al seu desenvolupament des de ben petits, tal i com va explicar la regidora, Cristina de la Cruz: 'Aquesta formació ha començat aquest curs i continuarà el curs vinent i és un dels valors afegits que nosaltres com a regidoria d'educació volem donar i volem impulsar a les escoles bressol municipals'.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local