Insitut Dolors Mallafré

Nadia Merroun guanya el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf

El Consell Comarcal atorga el premi especial del Garraf dins la convocatòria del Premi de Recerca per a la Pau de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona

Montse Santafé consellera de Cooperació, fa el lliurament del Premi de Recerca per a la Pau Garraf a Nadia Merrou,  a la Universitat de Barcelona.

Montse Santafé consellera de Cooperació, fa el lliurament del Premi de Recerca per a la Pau Garraf a Nadia Merrou, a la Universitat de Barcelona.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Nadia Merroun de l’Institut Dolors Mallafré, de Vilanova i la Geltrú va guanyar el Premi de Recerca per a la Pau del Garraf amb el treball “Llibertàries, ahir  i avui: dones feministes i anarquistes a Catalunya durant la Guerra Civil Espanyola i en l’actualitat”. Així es va donar a conèixer ahir a l’acte de lliurament d’aquest Premi convocat anualment per la Fundació Solidaritat UB, amb un premi especial al Garraf, atorgat pel Consell Comarcal.

L'acte, que va tenir lloc a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona, va estar presidit per la vicerectora d’Administració i Organització de la UB, Carme Panchón, amb intervencions del director de Serveis de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Felip Roca; la consellera de Cooperació del Consell Comarcal del Garraf, Montse Santafé; el director de l’ICE, Antoni Sans; el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López i el professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la UB David Bondia, en representació del jurat.

El jurat d’aquesta vuitena edició del Premi, format íntegrament per professors de la Universitat de Barcelona, va seleccionar el treball  “L’horreur des enfants roumains”, de l’estudiant Iona Lafont Amado, de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, com a guanyador de la convocatòria general, valorant la vinculació i la coherència del treball amb la cultura de la pau, el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, la integració de les dimensions local i global de la temàtica, l’originalitat del treball i la contribució de la recerca. Tant l’estudiant guardonada, Iona Lafont Amado, com l’Institut Pere Borrell, han rebut, cadascun, un xec per valor de 500 euros. La tutora del treball, Maria Morente Gutiérrez, al seu torn, ha estat reconeguda amb un diploma.

Pel que fa al Premi especial del Garraf, el jurat va seleccionar com a millor recerca per a la pau d’aquesta comarca el treball “Llibertàries, ahir  i avui: dones feministes i anarquistes a Catalunya durant la Guerra Civil Espanyola i en l’actualitat”, de l’estudiant Nadia Merroun de l’IES Dolors Mallafré de Vilanova, amb tutoria d’Isabel Pérez. El jurat del Premi va destacar aquesta recerca com “un treball seriós i ben redactat que ha comptat, per a la seva redacció, amb la consulta de nombroses fonts documentals, la lectura de bibliografia rellevant i amb l’entrevista a una antiga miliciana anarquista”.

Nadia Merrou “volia entendre perquè i com va sorgir el moviment Anarco-feminista a l’Estat espanyol durant la Guerra Civil, i els seus antecedents, descobrir quin va ser el paper de les dones anarquistes durant la revolució a Catalunya, estudiar que va passar amb les dones llibertàries durant la Post-guerra i saber com va ser la repressió de la ideologia anarquista i feminista”, com ho explica al text de la seva recerca. “A més –afegeix al mateix text- he volgut descobrir si, en la situació actual que estem vivint, de crisi econòmica i social, a Catalunya existeixen corrents ideològiques semblants, que reivindiquin l’emancipació de la dona, la igualtat, i la llibertat dels humans, i a més creguin en una societat organitzada sense autoritats, és a dir, en ordre anàrquic, i si fos així, comparar la seva ideologia amb la de les dones llibertàries del 36”.

El suport del Consell Comarcal del Garraf a aquest Premi prové del conveni de col·laboració amb la Fundació Solidaritat UB per promoure la convocatòria dins els centres educatius de la comarca, tot atorgant un premi propi per al millor treball de recerca provinent d’algun institut del Garraf. Aquest premi comarcal té una dotació econòmica de 300 euros per a l’estudiant i de 300 euros per al centre educatiu.

La promoció del Premi de Recerca per a la Pau s’emmarca dins el Programa Garraf per la Pau que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa des de l’any 2005 amb la finalitat de promoure la cultura de pau en el territori, amb especial èmfasi en els centres educatius.

La presentació al públic d’aquest treball i d’altres que han participat a la convocatòria, es farà properament a la seu del Consell Comarcal del Garraf.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local