Flash

Els pares de l'escola La Pau aturen la fusió amb l'escola Montserrat de Vilanova

La pressió de l'AMPA de La Pau ha provocat un canvi en la direcció del centre i la fi del procés de fusió

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les escoles La Pau i Montserrat no es fusionaran. Els dos centres han aturat el procés plantejat davant el Departament d'Ensenyament a finals de l'any passat i cada centre seguirà ara el seu propi camí. La fusió ha fracassat a causa del rebuig frontal de la majoria de pares i mares de l'escola de La Pau, que volien mantenir el projecte educatiu de l'escola i rebutjaven l'augment del rebut que comportava el canvi de centre. La pressió dels pares i la disparitat d'opinions entre els professors ha forçat un relleu en la direcció del centre, fins llavors favorable a la fusió. En una reunió celebrada a principis de gener, la junta rectora va escollir una nova direcció, la qual ha abandonat la idea de la fusió i busca altres projectes de futur per al centre.

El consell rector de l'escola i l'Associació de Mares i Pares del centre van anunciar ahir en un comunicat l'abandonament del procés de fusió amb l'escola Montserrat. Juntament amb aquest anunci, el consell rector i l'associació de pares van anunciar la «ferma voluntat de tots» per millorar l'escola La Pau i «encarar el futur de forma satisfactòria». Aquestes paraules posen fi a l'enfrontament que mantenien l'associació de pares i la direcció del centre arran de la decisió de fusionar-se amb l'escola Montserrat, anunciada el novembre passat.

El canvi coincideix amb un relleu al capdavant de la direcció del centre. El consell rector del centre va renovar a principis de gener la direcció, que ara presideix la professora Carme Gala. Coincidint amb aquest canvi, aquesta escola i l'escola Montserrat van enviar durant aquest mes de gener al Departament d'Enseyament de la Generalitat uns comunicats per anunciar que deixaven sense efecte la possible fusió, anunciada pels centres un mes abans al mateix departament.

El comunicat del consell rector i l'associació de pares augura vies de solució al litigi judicial que han plantejat els pares per tornar a estar representats en la titularitat del centre: «Volem constatar que tot i que aquesta [la demanda] continua endavant, estem treballant plegats per intentar arribar a un acord», que passaria per garantir la continuïtat del centre: «La finalitat de l'acord seria tirar endavant l'escola i, arribat aquest cas, procedir a la retirada» de la demanda.

La constitució de l'escola en una cooperativa de treball associat va deixar, l'octubre del 2001, els pares fora de la presa de decisions del centre, que queda en mans dels treballadors del centre. Més endavant, la fusió va aixecar les protestes de l'associació de pares. La fusió anunciada el mes de novembre amb l'escola Montserrat, prèvia la construcció d'un nou centre al sector de la Sínia de les Vaques, hauria significat per a les 130 famílies de La Pau l'encariment del rebut actual d'entre 60 i 90 euros a 180 o 185 euros al mes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local