La Talaia

L'Institut de Segur de Calafell, referent del projecte “Apadrina un monument” de la Generalitat

Aquest projecte té com a protagonistes un grup d’alumnes de necessitats especials que quinzenalment realitza les classes a la Ciutadella Ibèrica

Ajuntament de Calafell. L’Institut la Talaia, referent del projecte “Apadrina un monument” de la Generalitat

Ajuntament de Calafell. L’Institut la Talaia, referent del projecte “Apadrina un monument” de la Generalitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Institut La Talaia, de Segur de Calafell, ha compartit l’experiència de treball que està desenvolupant amb el patrimoni del municipi, en el marc de la sessió de formació “Apadrina un monument”, que el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va dur a terme el passat 16 de gener. Aquesta sessió de formació estava dirigida a responsables dels centres de recursos pedagògics i camps d’aprenentatge de Catalunya.

El projecte de patrimoni que està duent a terme l’Institut La Talaia està coordinat actualment per Josep Farré. Aquest projecte, té com a protagonistes un grup d’alumnes de necessitats especials que quinzenalment  realitza les classes a la Ciutadella Ibèrica. L’equip d’educadors de la ciutadella i el professorat de l’institut treballen coordinadament per elaborar els continguts que es desenvolupen en aquestes classes. De fet, aquest projecte està donant molt bons resultats.

El departament d’Ensenyament de la Generalitat va convidar l’Institut La Talaia a explicar el seu projecte perquè considera que la seva experiència pot ésser molt útil per dur a terme el nou projecte “Apadrina un monument”. Cal tenir en compte que aquest institut ja participa, des de fa anys, en el projecte “Adopta un monument”, del CEPAP-UAB (grup de recerca de la UAB), i que té com a objectiu dinamitzar el coneixement del patrimoni històric i arqueològic de cada municipi a través d’un treball específic relacionat amb un monument proper als centres educatius.

En el cas de Calafell, i com bé  va explicar Sergi Gallart, cap d’estudis de l’Institut La Talaia, l’adopció del monument va sorgir de forma natural, ja que el centre, que era de nova creació, va obrir un procés de participació ciutadana per escollir nom. El resultat va ser La Talaia, un monument proper del qual només queden les restes arqueològiques d’una torre de guaita d’època moderna. Alhora es troba en un entorn natural que lligava molt bé amb el projecte d’escola verda del centre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local