Redacció |
Sitges
27-03-2014 16:22
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria del Garraf van detenir el dijous 20 de març de 2014 una dona de 40 anys, amb nacionalitat espanyola i veïna de Sitges com a presumpte autora de diversos dos delictes de simulació de delicte i dos d’estafa, un d'ells en grau de temptativa. La dona va denunciar, amb l'objectiu de que la seva asseguradora li reposés el telèfon, haver estat víctima d'un robatori amb violència al carrer en el qual havia patit la sostracció del seu terminal mòbil de telefonia.
La primera denúncia la va interposar l’any 2012 argumentant que havia patit l'estrebada de la seva bossa de mà amb la seva documentació, objectes personals diversos i un terminal mòbil. En la seva denúncia la dona va explicar detalladament com havia estat víctima d’un robatori per part d’una persona sense identificar a la localitat de Sitges. Fruit de la denúncia, la seva asseguradora li va pagar 800 euros pels objectes que havia denunciat com a sostrets.
Posteriorment, la mateixa dona va denunciar un altre robatori de les mateixes característiques, amb l'objectiu rebre una altra indemnització de la seva asseguradora.
Realitzades les gestions d'investigació policial corresponents, els investigadors han pogut constatar que la denunciant no havia patit cap fet delictiu i que la motivació real del denúncia presentada era cobrar la indemnització de l'assegurança contractada.
Constatada les falsedats de les denúncies penals, la dona ha estat detinguda per dos delictes de simulació de delicte i dos d'estafa, un d'ells en grau de temptativa i ha quedat en llibertat amb càrrecs.
En moltes ocasions aquestes denúncies falses venen motivades per la reclamació a les asseguradores del pagament d’un percentatge del valor dels objectes sostrets en el robatori.
La policia recorda que formular denúncies falses i simular un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant. Afegir que aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!