Alumnes Antifeixistes de Catalunya

L'Amical de Mauthausen convoca a Vilanova la Xarxa d'Alumnes Antifeixistes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Amical de Mauthausen i altres Camps, ha convocat per aquest dijous 22 de maig al matí a  alumnes representants dels centres de secundària de Catalunya, que formen part de la Xarxa de Instituts Antifeixistes de Catalunya, a la I Trobada d’Alumnes que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, a la seu del Centre de Recursos Pedagògics a la capital del Garraf.

Davant el creixent rebrot de les actituds feixistes i racistes a Europa, i davant del perill de creixement de la extrema dreta, es fa imprescindible des de l’Amical impulsar i potenciar el treball amb la joventut i unificar esforços, i especialment treballar plegats i plegades en l’àmbit pedagògic per a la difusió, sensibilització i defensa dels valors democràtics, de la tolerància i la llibertat, i per mantenir viva la memòria dels qui van ser els primers lluitadors/es antifeixistes a Europa, republicans i republicanes.

En aquesta trobada, l’Amical reuneix als centres de secundària i a alumnes de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat, que ja fa temps venen participant en projectes de prevenció del feixisme i de recuperació de la memòria històrica, amb treballs dins al centre i en els viatges que organitza l’Associació als camps de concentració, i també a nombrosos centres i alumnes que tot just ara s’incorporen a aquesta tasca.

Els objectius bàsics de la trobada son Crear la Xarxa d’alumnes antifeixistes de Catalunya, en el marc de la Xarxa de Centres i de Ciutats antifeixistes, una xarxa que des de l’àmbit local vol unir la ciutadania, les administracions locals i els centres educatius en la defensa dels valors humans i democràtics; Intercanviar experiències de treball i metodologies entre alumnes i centres (visites als camps,treballs als centres, accions concretes, activitats artístiques, publicacions, etc); i definir un decàleg d’idees bàsiques que permeti elaborar una declaració o  manifest dels joves per a ser llegit arreu el proper Dia Internacional de l’Holocaust, al gener del 2015.

En aquesta trobada es presentarà també una proposta d’un espai virtual jove, i un perfil de facebook, que siguin les plataformes de relació, informació, reflexió i debat per a tot l’alumnat participant.

La trobada començarà a 2/4 d’11 del matí i fins a 2/4 de 3, amb la presencia d’alumnes i professorat de centres entre altres, de Vilanova, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Gavà, Manresa, Santa Coloma de Gramanet, Sant Celoni, Barcelona, o Lleida.

A la trobada assistiran també representants del Memorial Democràtic, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Ariadna Llorens, acompanyats pel president de l’Amical.

Aquest treball en xarxa promogut per l’Amical, vol continuar amb els enllaços amb centres i ciutats d’arreu de l’Estat i amb els centres i ciutats europees  com Weimar o Mauthausen, on l’intercanvi entre ajuntaments, ciutadans i ciutadanes i alumnes, pot ajudar a consolidar aquest espai antifeixista consistent, que eviti el perill del rebrot de la ideologia nazi al vell continent.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local