Ajuntament de Sitges. Fira dentitats solidàries i la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica
Redacció |
Sitges
26-05-2014 19:04
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Després de l'entrega de premis del Concurs de Dibuix, les Jornades Solidàries, enguany sota el lema Individus ètics ens porten a societats solidàries, van continuar dissabte amb la celebració de la Fira d'entitats solidàries i la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica. El Passeig de Sant Sebastià va acollir per primera vegada la celebració conjunta de les dues activitats amb l’objectiu de reforçar el missatge de les alternatives econòmiques i comercials solidàries.
Les entitats Intermon-Oxfam, Garraf Coopera, Sitges Solidari, Vida Útil, Amics de Kamba Beó Neré i Oiko Crèdit van participar en la jornada per donar-se a conèixer i per explicar a les persones interessades el seu treball i objectius. Una de les novetats en l’àmbit del comerç just són les càpsules de cafè, amb les quals es col•labora amb deu cooperatives de petits productors d'Uganda. Una altra de les novetats és la línia de roba solidaria de Veraluna, impulsada juntament per Intermón Oxfam i Hoss Intropia. La roba solidaria renova els dissenys cada temporada i amb la seva compra es col•labora en la millora de les condicions de vida dels treballadors tèxtils de l’Índia.
Un dels moments centrals de la jornada va ser l'actuació de l'animador musical infantil, Santi Ortiz que, amb el seu espectacle Imagina't…. un món més just!, va fer cantar i ballar a grans i petits.
La Fira va posar el punt i final amb la Lectura del Manifest de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, a càrrec de l'escriptora Cèlia Sànchez-Mústich. El manifest, que s’ha llegit en 35 municipis que també han celebrat la Festa del Comerç Just, fa servir llenguatge futbolístic per reivindicar que s’ha de “driblar el sistema i esquivar el capitalisme avançant amb la nostra pilota. Suma't a l'equip del Comerç Just i el de la Banca Ètica, el de les alternatives, el del benestar, el de la sostenibilitat i el de les persones com a prioritat. És l'hora de jugar el nostre partit”. El manifest ha reivindicat també l'Economia Solidaria que “garanteix que els nostres estalvis s'invertiran en projectes socials i mediambientals respectant els drets humans”. L'Economia Solidària actualment dóna treball a unes 200.000 persones. Prèviament a la lectura del manifest, la regidora de Cooperació, Mireia Rossell, ha destacat “la necessitat d’organitzar jornades com aquesta que ens serveixen per conèixer les alternatives econòmiques i comercials que contribueixen a que el món sigui més just, principalment amb les persones”.
Els infants també van gaudir d’una xocolatada elaborada amb productes de comerç just.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!